Piti ihan tarkistaa, että mitä tavoitteita oli asettanut vuodelle 2012.  Terveyttä ja Caralle tokon avo-luokan suoritus.
Molempien harrastusbelgien terveys on ollut horjuvaa. Laskin, että vuonna 2012 Cara on ollut treenitauolla vammojen tai sairauden takia yhteensä 20 viikkoa. Lisätään siihen työvuorojeni asettamat haasteen, niin siihen nähden on saavutettu paljon.
Kesällä käytiin tekemässä Tokon Avo-luokka 1-tuloksella, Agissa kaksi sertiä kasassa ja tulosprosenntti on  parantunut ja herkkuna pohjalla JK2 saatiin tehtyä.
Erilaisten taukojen takia yhtenäistä treenijaksoa ei missään lajissa saatu vaan kaikkia lähinnä räävittiin ja yritettiin mennä siitä mistä aita on matalin. Vasta lähempänä vuoden loppua on saatu yhtenäisiä treenejä.

Omaksi ihmeekseni olen alkanut treenata Caran kanssa tokon voittaja-luokan liikkeitä. Etenemme hitaasti, mutta varmasti. Lajissa on niin paljon liikkuvia osia, että haluan edetä ilman suurempaa hötkyilyä. Leikki ja temppuasenteella voimme päästä sellaiselle osaamisen tasolle, että voi-luokka saattaa olla kisakunnossa kesällä 2013.

Tollo on myös sairastellut lähes koko vuoden. Vanha kaulavamma ja etujalkojen nilkkojen löysyy on aiheuttanut kipuja Tollolle. Oikeanlaista lääkitystä ei ole meinannut löytyä. Kipujen seurauksena Tollo on ollut ärtyisä, ja rähähtänyt omille koirille ja vieraille. 
Tässä on koko loppuvuosi pähkitty, mitä pitäisi tehdä. Tiedän itse, mitä pitäisi tehdä, mutta kun... Tollo on kasvanut minuun kiinni ja elää ja hengittää minun kanssani samaan tahtiin.

Temppu on myös saavuttanut tavoitteensa: kainaloinen ja aina iloinen pikkumies.

Vuodelle 2013 ykköstavoitteena on ohjaajan ja koirien terveys.
Caran kanssa talvikaudella ykköslaji on agi, jossa tavoitteena on edelleen tulosprosentin kasvattaminen. Kesäkaudella JK3- tuloksen saavuttaminen olisi sairaan siistiä. Haasteena tulee ehkä olemaan keppi- ilmaisu.
Jos toko-leikkimme edistyy, voi-luokka korkataan kesän aikana.

Siinäpä riittävästi haastetta vuodelle 2013