Näin ulkoruokintakaudella ei paljon kiinnosta istua sisällä näpyttelemässä konetta. Ulkona ollaan paljon ja touhutaan kaikenlaista järkevää ja vähemmän järkevää. Yritän nyt koota yhteen viimeaikojen touhuja.

Agilityrintamalla

Treenattu ollaan TOSI vähän. Pieniä treenisessioita ja tekniikoita treenattu. Tollolle on muistutettu kontaktien tärkeydestä. Koira osaa niin paljon, ja yhteistyömme sujuu muuten mutkattomasti. Hieno tunne. Onneksi näin, koska Caran kanssa haemme vielä yhteistä rytmiä. Ohjaan aina väärään aikaan = myöhässä, ja me molemmat turhaudumme. Carakin osaa ja yrittää, mutta ehtii tehdä jo ratkaisun ennenkuin minä kerron, että miten ja minne. Onneksi olemme Caran kanssa menossa agi-kurssille, jospa sieltä tulisi apuja.

Janakkalassa kävin pyörähtämässä agikisoissa. Tollo nappasi tupla-0 ja Caran hyvän hyllyn ja 5-tuloksen. Seuraavia agikisoija ei edes ole kalenteriin merkitty. Outoa minulle !

PK-rintama

Jälkeä ollaan trenattu molempien otusten kanssa. Cara harjoitellut 1-luokan kisaan ja Tollo mahd. 3-luokan kisaan. Treenimäärä on ollut aika pieni ja suunnittelematonta.  Suhattu vaan johonkin suuntaan.  Tollo jäljestää täydellä sydämmellä ja tarkasti. Cara diipailee useimmiten jäljellä.   Epävarmuuttaan tai sitten koira ei oikeasti tiedä, mitä siellä kuuluu tehdä.. No, sitä saa mitä tilaa. Caran ekassa jälkikisoissa, maasto meni ihan perselleen.

Jana ok. Koira lähti hyvin, nappasi takajäljen, kun käänsin koiraa, otti koira jäljen noin 5m alempaa ja lähti jäljestämään. No, eka keppi löytyi, mutta sen jälkeen Cara diipaili metsässä. ei edes kunnolla etsinyt jälkeä vaan yritti parka ratkaista tilanteen jotenkin. Ohitimme kaksi leipäkasaa ja peuran jätöksiä . Ne varmaan sekoittivat koiran pään. Esineruudussa koira ei pystynyt toimimaan; juoksi keskelle ruutua ja katsoi minua, " mitä nyt pitää tehdä"  Parasta oli  ottaa koira pois, ja keskeyttää turha haahuilu. Tottis meni onneksi hienosti. Caran selkäytimessä on hyvä seuraaminen ja perusasento. Ne pelastavat monta asiaa PK- kisoissa. Minä autoin parhaani mukaan koiraa selviämään kisatilanteesta ja palkattomuudesta. Pisteenmenetys jäävissä, istuminen meni maahanmenoksi ja noudoissa pikku kiljahdus, kun lähti hakemaan kapulaa. Muuten hyvä kokonaisuus.

Tollo harjoittelee jääviä, että pystyisi juoksusta jäämään seisomaan. Se on sähläjalalle aika mahdoton tehtävä, kun ei pysty niin ei pysty.

Kumpa voisi suorittaa kokeet niin, että Tollo tekisi maaston ja Cara tottiksen.

Syksyn treenisuunnitelmia tehty, ja jospa yrittäisi suunnitelmallisesti treenata. Niin voisi saada jotain tuloksiakin.

Matka jatkuu