Caran jälkikisoista jäi sen verran ketutusta, että heti maanantaina molemmille otuksille "peurapellolle" jäljet. Tuuli oli mekoinen, joten haastetta riittävästi molemmille otuksille. Caralle jälki, jossa kaksi kulmaa ja kuusi keppiä, pituus noin 300m. Tollolle ruokapainotteinen jälki, neljä kulmaa, kuusi keppiä ja pituutta noin 400m.

Cara sai aloittaa. Lähetin jäljelle paalulta, koska pellolla oltiin. Koira jäljesti kuin juna, tarkasti jäljen päällä, ilmaisi kepit hyvin, yhdessä kulmassa hetki pyörimistä, mutta sitten häntä tötteröllä eteenpäin. Ei tietoakaan mistään epävarmuudesta. JES!!!

Tollolla ruokajälki, tavoitteena rauhallinen jäljestys. No, kyllähän koira jäljesti rauhassa, jos roikuin painona liinassa. Meille molemmille tuli hiki :) Tollo teki tarkkaa työtä ja kepit löytyivät.

Tiistaina oli vuorossa jälkitreenit "peurahelvetissä" Lauran kanssa. Vettä satoi koko ajan enenmmän tai vähemmän, mutta periksi ei annettu!  Laura teki alo-luokan jäljen Caralle, ja minä Lukalle voittaja tasoisen jäljen, mutta lyhyemmän.

Jälkien vanhetessa esineruututreenit. Tollo näytti ensin, kuinka siellä kuuluu toimia. Kaksi pistoa ja kaksi esinettä. Ne tekee, jotka osaa.. Caralla saatiin kokeessa ilmennyt toiminta esille; koira juoksee noin 15m päähän ja jää sinne seisomaan. Ystävällisesti, mutta päättäväisesti lähetin koiraa aina vaan hakemaan, ja lopulta Cara uskaltautui hakemaan esineet. Jatkossa Caralle paljon eri paikoissa kaisteletreenejä, joissa esine on kaukana takana, että otus saa varmuutta ruututyöskentelyyn.

Sitten jäljelle. Lauran sanojen mukaan janatyöskentelyni on epäselvää, ja Cara toimii epäselvästi. Hakee jälkeä liian aikaisin, ja yrittää oikoa jäljelle. Tarkisti ensin takajäljen, mutta valitsi oikein ja lähti määrätietoisesti jäljestämään. Maasto oli vaihtelevaa suopursuryteiköstä paljaalle kalliolle, ja kaiken Cara selvitti. Paljaalla kalliolla hetken jäljen hakemista, mutta annoin/maltoin Caran antaa tehdä töitä ja hakea jälkeä. Kaikki kepit nousivat! välillä nenä nousi ja haisteltiin peurojen tuoksuja, mutta kiltisti jatkoi jäljestystä.

Osaa Cara sittenkin jäljestää!!! Nyt täytyy vain hakea häiriöitä jäljelle, ja treenata erilaisia maastoja ja häiriöitä.

Ai niin, eilen alkoi Caran agilityn tavoiteryhmän koulutus luennolla, ja treenit alkavat ensi viikolla. Onneksi kouluttaja ilmoitti, että hän sanoo, koska saa mennä  virallisiin kisoihin.  Ensin treenataan ja sitten kisataan, kun osataan. Harjoittelemassa saa käydä epävirallisissa. Sopii hyvin Caran ja minun suunnitelmiin, voin Tollon kanssa hypellä virallisissa kisoissa rauhassa nyt syksyllä.