Olin ilmoittanut Caran Wappuleirillä jälkiryhmään. Pontevasti ilmoitin, että meillä on keppiongelma. Cara ei ilmaise keppejä,   ei sitä kiinnosta tai jotain sellaista taas selitin.  Kouluttaja käski tehdä suoran peltojäljen, jossa 8 keppiä ja satunnaisesti ruokaa. Cara jäljesti hienosti nenä maassa, ilmaisi kepit, muttei tiennyt, mitä sitten pitää tehdä; mennä maahan, seistä  vai jatkaa matkaa. En ollut opettanut Caralle selvästi, että haluan koiran menevän maahan  ja koira parka yritti ratkoa, että mitä siltä halutaan.Yksi ratkaisu Caran mielestä oli jatkaa matkaa... Olen kyllä tavallinen ääliö!!   Seuraavalle jäljelle purkit keppien alle, ja nyt opetin Caraa menemään maahan tullessaan purkille. Viimeisellä purkilla jo itse tarjosi maahanmenoa.

Sunnuntaina tehtii Caralle vielä pitkä peltojälki, jossa 12 keppiä; joka toisen alla purkki ja joka toinen pelkkä keppi. Hienosti koira jaksoi, ja ilmaisi kaikki kepit. Välillä tuntui odottavan käskyäni maahan, mutta välillä tarjosi itsekin maahanmenoa. Eihän koira voi oppia keppi-ilmaisua, jos ei sitä sille opeteta ja sitä harjoitella koiran kanssa. Kaiken kaikkiaan Cara on tehnyt elämänsä aikana noin 15 -20 jälkitreeniä. Eihän se riitä mihinkään. Kouluttaja ehdotti kolmea jälkitreeniä viikossa. Siihen en pysty, mutta päätin, että ainakin kerran viikossa jonkilainen jälkitreeni on tehtävä.

Tiistaina koirien kanssa peltojälkitreeneissä. Tein molemmille jäljen, jossa paljon ruokaa jäljellä ja 8 keppiä. Caralla purkit keppien alla. Cara imuroi ruuan jäljeltä hienosti, ja ilmaisi purkit menemällä itsenäisesti maahan. JES!!

Tollon jäljellä yksi piikki, jonka koira selvitti hienosti. Tollo ei millään meinannut malttaa syödä ruokaa jäljeltä, roikun täydellä painolla jarruna, ja yritin kehua koiraa sen pysähtyessä syömään. Tollo löysi kaikki kepit, ja taisi olla tosi väsynyt, kun piti raahata minua perässään jäljellä.

Wappuleirillä Cara sai leikkiä maalimiehen kanssa. Koira oli rohkeampi kuin viime vuonna. Aluksi Caraa ällötti vieras mies, mutta lopuksi jo tarjosi leluaan miehelle. Vapaaehtoisesti Cara ei patukasta luopunut, vaan oli sitä mieltä, että tää on mun. Anna ystävällisesti kuvasi Caran ekan leikkisession.

www.youtube.com/watch