Tänään Caran lukujärjestyksessä luki kosketusalusta harjoittelu. Eilisen ihmettelyn jälkeen Cara osasi jo pistää nenänsä kädessäni olevaan kosketusalustaa. Seuraavaksi siirsin alustan lattialle, ja treenit jatkuivat. Naksuttelu on todellista laiskan ihmisen treeniä :) Istut ja odotat, että koira tekee. Cara pohti kauan, miten sitä ruokaa nyt saisi. "aivotyöskentelyn" jälkeen se tajusi pistää nenänsä alustalle. Vaikka Cara pohtii pitkäänkin asiaa, se selvästi haluaa yrittää eikä luovuta ennenkuin saa palkkansa. Narttuna se ensin ajattelee ja sitten vasta toimii. Harjoitus loppui siihen, että Cara pistää nenänsä alustalle, joka on parin metrin päässä.

Seuraavan vuorossa Tollo, joka tekee ja   sitten vasta ajattelee. Yritystä ei siltäkään puutu. Ihan vain harrastuksena yritän opettaa sille kaukon liikevaihdot ilman jalkojen liikkumista. Joskus tulevaisuudessa kuurona ja sokeana se voi osallistua tokokisoihin. Yritin pitää Tollon takajaloista kiinni, ja saada sen nousemaan maasta seisomaan ilman jalkojen liikkumista. ei onnistu, me molemmat ahdistuimme. Hetki pohdittiin, että miten hitossa saan Tollon tajuamaan, mitä haluan. Päätin lähteä kriteeristä, että Tollo pystyy seisomaan paikallaan liikkumatta. Sitä harjoittelimme kosketusmaton avulla. Yritteliäänä koirana Tollo tarjoaa kaikkea toimintaa, kun naksutellaan. Kriteerinä takajalat kosketusmatolla. Lopputuloksena koira,joka peruttaa matolle niin että molemmat takajalat ovat matolla. Kun tämä onnistui 70% kerroista, lopetimme siihen.

Viimeisenä vuorossa oli Tempo, joka ei kauan jaksa yrittää, jollei palkkaa kuulu. Tein sille helppoja jalat kosketuslaustalle treenejä, joissa onnistumisprosentti on suuri ja tarvitaan vähän aivotyötä.

Toisessa setissä Tollo harjoitteli påitämään limpsapulloa suussa, niin että pullo pysyy ehjänä. Jonkinlainen keskittymisharjoitus, kenties. Keskittyen pullon oikeaan pitämiseen Tollo joutui tekemään perusasentoja ja eteentuloja. Uroksena se pystyi yllättävän hyvin keskittymään kahteen asiaan yhtäaikaa, ja pullokin pysyi ehjänä.

Loppuisipa tämä kennelyskä karanteeni pian, ja pääsisi kavereiden kanssa treenaamaan. Tämä kotona kökkiminen ei oikein sovi minulle..