Tollo kävi perjantaina Tanjan hoidossa, ja vasen puoli jumissa ilmeisesti ojaanjuoksun seurauksena. Seuraava hieronta sovittiin parin viikon päähän.  Toivottavsti selvitään tällä ja koira toipuu. Lenkeillä on pitänyt estää Tollon  liiallinen riehuminen, ja muistaa venyttely ja yöpukuterapia.

Joka tapauksessa lauantaina menin tekemään peltojälkeä koirien kanssa. Meidän lähellä on nyt hienot jälkinurmet tarjolla. Tollolle sain tehtyä 700m pitkän peltojäljen ja Caralle noin 200m pitkän. Caran jäljellä ruokaa noin kolmen askeleen välein, yksi kulma ja kolme keppiä. Tollon jälki oli mallilltaan 2. luokan jälki ja siellä kuusi keppiä.

Cara sai aloittaa. Hienosti Cara on oivaltanut, että jälki löytyy edestä päin. Nyt "jana " oli noin 5m ja koira imuroi sitä eteenpäin ja haki ruokakasan. Jäljestys sujui hyvin, ruuattomat pätkät lisäsivät koiran vauhtia, mutta jarruttelin . ensimmäisen kepin kohdalla koira meni kauniisti maahan. Mokasin, koska keppipalkka ei nyt ollut "pro", ja se vaikutti seuraaviin ilmaisuihin. Tyhmä minä ! Kepiltä koira jatkoi hyvin jäljestämistä. Tällä hetkellä  jälki motivoi enenmmän kuin kepit. Kulman Cara selvitti hienosti, se vain imuroi ruokaansa eikä huomannutkaan kääntyvänsä. Seuraavaksi voisi Caralle tehdä keppitreenin, jotta noille kepeille tulisi joku merkitys.

Tollo sai jatkaa. Tollon jana oli noin 10m, ja hiukan hakien se löysi jäljen. Jäljestys oli hieno!! Nenä maassa se meni suoraan jäljen päältä, kepit löytyivät kaikki ja kulmat se tarkisti, mutta jatkoi oikein. Tosi hieno juttu!!!  Seuraavaksi täytyy kerrata nuo janat, jotka olleet hiukan vähemmällä kulmahaasteiden takia.

Olen nyt eläinkokeena tehnyt, että Tollo saa pallon suuhunsa tullessaan autosta ulos. Ylenmääräinen sählääminen on vähäisempää ja jotenkin koira rauhoittuu. Nyt sai pallo suussa kävellä jäljen alkuun. Minun ei tarvitse koko ajan komentaa koiraa olemaan rauhassa, ja koiralla on joku tehtävä = kantaa palloa.  Oli oikein taikka ei, mutta nyt tuntuu toimivalta.

Jäljen jälkeen Tollo oli jotenkin kankean oloinen. Venyttelyt kuitenkin sujuivat hyvin.

Sunnuntaina oli tottis Haunisissa. Tein Tollolle taas eläinkokeen. Vein eteenmenopallon valmiiksi kentän päähän ja sitten töihin. Koe onnistui; koira seuraa hienossa kontaktissa palloa kohti, mutta pois päin kontakti tippuu. ei pääsytkään juoksemaan kentän päähän.  Laitoin narupallon  toiseen päähän odottamaan ja nyt koira oli tasapainossa. Lelu odotti molemmissa päissä kenttää , nyt pystyi seuraamaan hyvässä kontaktissa  mihin suuntaan vain, ja pääsin kehumaan koiraa. Lisäksi treenattiin jäävät,  istuminen hyvä, maahanmeno hieman hidas ja seisominen hyvä. Seisomisen tein hidastaen omaa kävelyäni ja käsky rauhassa niin koirakin pysyi seisomaan rauhassa.  

Cara harjoitteli leikkiä kentällä, kaksi narupalloa ja koira. Ensin rauhallista istumista perusasennossa ja sitten virittelysana ja hurja leikki. Koiralla ainakin oli hauskaa.

Tempo treenasi seuraamista. En vain saa sitä sellaiseksi kuin haluaisin. Tempo tuntuu seuraavan kättäni eikä minua. Koira voi jäädä perusasentoon ihan mihin vain riippuen käteni paikasta. Tempon itsetunto ei kestä fyysistä siirtämistä oikeaan paikaan, mutta jotenkin pitäisi saada Tempolle selväksi mihin sen haluan. Voisikohan naksulla saada koiran tajuamaan asian? Luoksetulon pysäytys oli hieno. Treenaan sitä nyt ylipitkällä matkalla, välillä läpijuosten ja välillä vaihtelevasssa paikassa pysäytys.   

Kaikkien koirien tekniikkatreenit jatkuvat kotona, töitä riittää.