Viikonlopun harrastukset Tollo aloitti lauantaina ATT:n agikisoissa. Oletin kisojen olevan ulkokisat, mutta kisat pidettiinkiin harmikseni sisällä. Ensimmäisenä oli agi-rata, jossa oli vääntöä ja kääntöä. Onneksi kouluttajamme Arja toimi kartanlukijana ja sain edes jonkinlaisen ratasuunnitelman valmiiksi. Tavoitteena radalla oli hyvät itsenäiset kontaktit ja koiran lähettäminen mahdollisiman paljon. Tuloksena radalta oli hylly. Ensimmäiset 10 estettä menivät hienosti, mutta sitten olin  kepeillä askeleen myöhässä, en päässyt valssaamaan keppien edessä ja pakka hajosi. Loppurata oli epämääräistä sähellystä. Kontaktit sujuivat mallikkasti, vähän minun piti vielä säätää niissä, mutta koira juoksi loppuun asti.

Seuraava rata oli hyppyrata, ja siinä tavoitteena oli päästä puhtaasti yli 10 estettä. Arja auttoi taas ratasuunnitelman tekemisessä ja tuloksena kielto + yliaikaa. Kielto tuli, kun taas jäin liian taakse ja Tollo kääntyi katsomaan, että mihin se mamma jäi ja juoksi yhden esteen ohi.  No kaiken kaikkiaan kohtuullinen suoritus kahden harjoituskerran jälkeen.

Tempolla oli epäviralliset tokokisat agikisojen parkkipaikalla Riikan toimiessa tuomarina. Riikka antoi hyviä vinkkejä, mitä täytyy vielä varmistaa ja sanoi lohdullisesti, että Tempoksi se toimii hyvin... :) 

Illalla vielä käytiin tokoilemassa Haunisissa. Cara pääsi leikkimään patukan kanssa. Olen vahvistanut leikkiä ja saalista, antanut sen lähes aina voittaa. Ensimmäisen kerran otus lähti patukan kanssa huitsin nevadaan, eikä tuonut sitä minulle. Aikansa leikittyään patukan kanssa toi sen minulle. Jatkossa täytyy leikkiä kahden lelun leikkejä eikä antaa sen aina voittaa. Sillä tuntuu itseluottamusta muutenkin olevan riittävästi.

Tollolla oli kärsivällisyystreenit. Tein sen kanssa seuraamista ja Riikka heilui patukan kanssa sen edessä. Kaikesta häiriöstä huolimatta kontaktin piti pysyä eikä tylsästä patukasta saanut välittää. Alun huomautuksen jälkeen Tollo tapitti minua, vaikka Riikka lähes tunki patukkaa sen suuhun. Lisäksi tein noudot, jotka olivat ihan pro. Riikka tarkasti takakierron, joka nyt Riikan mielestä oli hyvä.

Onkohan agitreenauksen aloittaminen rauhoittanut Tolloa? Agissa se saa hallitusta kaahata ja tolloilla,ettei tarvitse tokoillessa tai jäljellä tolloilla.