Yhteisjälkitreenit Hepojoen metsässä. Ajaessamme paikalle vastaan juoksi suunnistajia, joku kansansuunnistus menossa. Hyvät harhajälkitreenit siis tiedossa.

Soile talloi Tollolle jäljen, joka oli pitempi ja jossa pari "laatikkoa". Keppien tilalla purkit, joissa herkkulihaa palkkana. Tollon jälki vanheni noin 45min - 60min. Koira lähti innokkaasti matkaan nenä maassa, pysyi hyvin jäljellä. Soile ihmetteli takanani, että mihin merkit puista olivat hävinneet. Se ei haitannut, koska Tollo tiesi mistä jälki meni. Siinä, missä ensimmäisen purkin olisi pitänyt olla, ei ollut mitään. Koira kaivoi sammaleet ympäri, minä autoin, mutta ei löytynyt. No, matka jatkui syvemmälle metsään, jossa suunistajat olivat kirmailleet. Tollo hämmentyi harhajälkien suuresta määrästä, ja sitä piti auttaa pysymään oikealla jäljellä. Joku taliaivo suunnistaja  oli keräänyt kaikki merkit pois puista ja kaikki merkkien kohdalle piiloitetut purkit pois. Todellinen järjen riemuvoitto!! Mahtoi olla onnelinen saalistaan: vanhaa muovinauhaa, muutama pyykkipoika ja vanhoja lääkepurkkeja, joissa naudanlihaa.

Jälki retkeili suopursupeltoon, jossa Tollo meni lopullisesti sekaisin. Minunkin nenääni suopursut tuoksuivat voimmakkaasti saati sitten Tollon nenään. Nyt oli parasta lopettaa jäljestys, ja yrittää löytää edes se viimeinen purkki, ellei sitäkin oltu kerätty pois. Onneksi se löytyi, ja pääsin palkkaamaan koiraa. Tollo oli jotenkin hämmentynyt. Huomenna täytyy mennä tekemään palautusjälki, jossa paljon makupaloja ja purkit tallella.

 

Cara teki kaksi lyhyttä jälkeä, jotka alkoivat metsästä. Ensimmäinen janatreeni siis takana. Nälkäinen otus jäljesti hienosti, nenä pysyy maassa.  Cara on oivaltanut, että jäljeltä sitä ruokaa löytyy. Nyt pitäisi pidentää jälkeä ja tehdä kaarroksia matkaan.

Kotipiha tokoilussa Cara treenaa uutena asiana eteentuloa. Pikku otuksen on vaikea asettaa takamuksena suoraan ja istua suorassa. Harjoitus tekee mestarin..

Tollo treenaa kapulan kanssa eteentuloa. Rakensin laudoista kujan, joka ohjaa koiran suoraan eteeni. Tänään naksuttelin tiiviistä ja suoraa eteentuloa. Ilman kapulaa suoritus on priima, mutta kapulan kanssa keksitään erilasia versioita. Paineistuuko otus?? Lisäksi tajusin, että Tollolle ei ole täysin selvillä käskyjen "hit" ja "foot" ero. Sen korvissa ne kuulostavat kai samanlaisilta, molemmat loppuvat samaan kirjaimeen... Tällaisa pikkutreenejä voi tehdä vaikka päivittäin ja viilata tekniikkaa vielä paremmaksi ennen seuraavia koitoksia..