Olin vappuleirillä treenaamassa jälkeä Tollo-pojan kanssa. Ismo ja Tempo lähtivät mukaan kannustusjoukkoina, ipana jäi kotiin Riikan hyvään hoitoon.

Leirillä oli hyvä jälkikouluttaja. Me saimme Tollon kanssa monta neuvoa jälkityöskentelymme parantamiseksi. Lauantai alkoi peltojäljellä, jossa kouluttaja katsoi työskentelyämme. Seuraavaksi mentiin metsään treenaamaan kouluttajan opastuksella. Sunnuntaina taas aloitettiin pellolla ja jatkettiin metsässä.

Hain apuja Tollon kaahaamiseen jäljellä ja saimme sunnuntaina niin onnistuneen jäljen, että melkein itketti. Tollo ei ole koskaan jäljestänyt niin rauhallisesti, tarkasti ja tasaisesti.

Janalle syöksymiseen saimme myös apuja, miten kotona jatkamme treenaamista. Tollo teki viikonlopun aikana 7 jälkeä, muttei mitään väsymisen merkkejä koirassa näkynyt. Kouluttaja oli aluksi sitä mieltä, että Tollo rauhoittuu, kun saa tehdä monta toistoa. sunnuntaina hän jo totesi, että kai tuo otus 10-vuotiaana VOI rauhoittua.

Sunnuntaina vielä ennen kotiinlähtöä kouluttaja piti lyhyen tottis-osuuden, jossa käytiin yksittäisten koirien haasteita läpi. Aluksi hän opasti koiran palkkaamista lelulla, ja painotti "rauha" vaiheen tärkeyttä kiihkeällä koiralla.Kuuntelin ja katsoin tarkkaavaisesti, miten saisin asian opetettua Tollolle.

Kotiin lähti väsynyt joukko.