Minua jurpii, ettei Tollo osaa kunnolla eteenmenon pysäytystä. Siispä sitä harjoittelemaan kotikentälle. Päätin ottaa käyttöön järeät välineet.

Tollolle pitkä ulkoiluliina ja jalkapallo metrin kauemmas kuin liina riittää. Koiran viritys ja lähetys, käsky. Tollo ei meinannutkaan pysähtyä, liinasta pakote, uusi käsky ja koira meni maahan. Menin koiran luo ja palkkasin narupallolla.

Toinen lähetys samaan malliin, ja nyt Tollo kääntyi tullakseen luokseni. vein sen siihen kohtaan maahan, missä annoin käskyn. Taas uudestaan, sama kuvio toistui. Nyt helpotin ja menin siihen kohtaan seisomaan, missä halusin koiran menevän maahan. Tämä onnistui hyvin. Uudestaan koiran viereen lähetyspaikalle ja JES!! nyt Tollokin tajusi, mitä halusin sen tekevän. Seuraavaksi uusinta, ettei ollut vahinko, ei ollut. Viimeiseksi normi eteenlähetys pallolle ja loppuleikki. Toivottavasti Tollo vähitellen tajuaa, miten liike kuuluu suorittaa. Ei haitta, vaikka vähän eteenmenon vauhti hidastuisi, kunhan koira tekisi mitä haluan.

Toisena treenasin noutoa. Olin vähän ilkeä ja vein vähän matkan päähän jalkapallon, narupallon ja pari tennispalloa. Heitin noutokapulan lelujen keskelle. Oli siinä belgillä ihmettelemistä, että minkä toisi. Yritti tuoda ensimmäisellä kerralla jalkapallon, sitten narupallon ja lopulta tuli noutokapula. Koira oli selvästi hämmentynyt ( jos Tollo voi olla). Uusi yritys ja nyt loistava nouto. Juhlat olivat sen arvoisetkin.

Cara treenasi imuttamista = seuraamisen paikkaa. Hyvin seuraa ruokakättä ja pysyy samassa paikassa. Pentuparka joutuu ansaitsemaan ruokansa ulkona. Toivottavasti ei ota yhteyttä eläintensuojeluyhdistykseen... Lisäksi harjoiteltiin maahanmenon oikeaa tekniikkaa, tämä on selvästi vaikeaa ulkona. Lisää treeniä. Lopuksi hurja leluleikit.

Tempo on jääkaappihoidossa, kun on niin rähjäävä koko ajan ja haluaa omistaa kaikkien kaikki lelut. En tiedä onko tästä jääkaappihoidosta mitään hyötyä. Kaikkea voi kokeilla..