Lauantaina treenattiin Lauran kanssa esineruutua ja jälkeä. Tollo treenasi janoja, tein neljä erimittaista janaa ja teemana oli koiran oikea mielentila ja suora lähtö janalle.

Esineruutu tehtii kapeaksi ja syväksi. Laura tarpoi ruudun takareunalle ja näytti esineen. Tollo rynni pitkin sivurajaa suoraa esineelle, nappasi esineen ja lähti takaisin. Metri ennen minua Tollo nappasi hajun maasta, esine putosi, mutta uudella käskyllä noukki esineen ja toi minulle.

Lukan jäljen jälkeen Cara sai tehdä oman peltojälkensä. Tein suoran noin 20 askelta pitkän jäljen, jossa noin kaksi nappulaa askeleella. Tuuli haittasi jäljestystä,  mutta tarkasti otus pysyi jäljellä ja noukki kaikki nappulat maasta.

Sitten oli Tollon vuoro. Oma väsymys haittasi vielä, enkä meinannut muistaa mihin olin janat tehnyt.. No löytyihän ne lopulta.

Eka jana oli lyhyt, mutta silti Tollo tarksti pitkästi takajäljen. Valitsi lopulta oikean suunnan . Toinen jana oli samanpituinen, mutta erisuuntaan. Tollo yritti lähteä vinoon, mutta palautin sen takaisin. Sellainen ei kelpaa. Toisella lähetyksellä lähti suoraan. Kolmas jana oli vähän pitempi, mutta nyt oli nappisuoritus; suora lähetys ja heti oikeaan suuntaan jäljellä. JES!!  Neljäs jana oli pitkä, noin 15m. ja sekin onnistui loistavasti. kehuin koiraa hienosta jäljen nostosta niin, että Tollo jäi hölmistyneenä katsomaan minua. Hyvät treenit taas. Lopuksi vähän hevosterapiaa ja sitten kotiin valmistautumaan seuraavaan päivään.

Illalla vielä Haunisissa treenaamaassa. Yritettiin treenata eteenmenon pysäytystä, mutten saanut onnistumaan. Pitää kysyä viisaammilta, miten kannattaa tehdä. Lisäksi treenattiin noutoa ja lopuksi eteenmeno + riehunta.