Vaikka jälkitreenit aloitettiin aamulla aikaisin, ehti lämpö kohota niin paljon, että koirien ja ihmisten jaksamista testattiin.

Tollolle tehtiin kisamittainen jälki, jossa uutena asiana harhajälki. Halusin nähdä, miten koira reagoi ja toimii. Jälki sai vanheta noin 45min. Janalle lähtö oli hyvä, suoraan eteenpäin ja nappasi jäljen oikeaan suuntaan. Minun täytyy olla tarkkana, että Tollon nenä on suoraan janaa kohti, kun lähetän sen jäljelle. Alku jälki kulki kuivaa jäkäläkalliota. Tuuli vei hajuja ilmassa, mutta sitkeästi Tollo haki jälkeä maasta. En päästänyt eteenpäin, jos näin sen hakevan ilmasta jälkeä. Harhajälki oli tehty niin, että se kahdesta kohtaa ylitti varsinaisen jäljen. Tollo olisi lähtenyt harhajäljelle, jos olisin päästänyt. Hiukan se oli hämillään valinnastaan. Palautin sen takaisin oikealle jäljelle, ja matka jatkui. Jäljestys jatkui koiran ollessa epävarma, se tarkisti ja tarkisti ja taas tarkisti, että ollaan oikealla jäljellä. Kehuin sitä, kun teki huolellista työtä ja yritin vakuuttaa koiralle, että luotan sen nenään. Toisen harhajäljen se tarkisti, mutta palasi varsinaiselle jäljelle. Hieno homma!

Helteestä huolimatta koira teki hyvin töitä. Nyt osaan jo lukea koiraani jäljelle, ja huomaan heti, jos se on pois jäljeltä tai hakee kulmaa. Tämä kummasti helpottaa jäljestämistä..

Caralle tein 30 askelta pitkän ruokajäljen. Pennulla on käsittämätön keskittymiskyky, se jäljesti ruualta ruualle rauhallisesti ja tarkasti, vaikka toinen jäljentekijä kulki lähistöllä.

Treenien loputtua koirat pääsivät vielä uimaan. Tollo ui onnellisena, mutta Tempo ja Cara tyytyivät kahlaamaan rantavedessä. Kotona on kaksi väsynyttä koiraa ja yhtä ei väsytä ollenkaan. Arvatkaa ketä?