Yövuoron jälkeen väsyneenä ja vähän surullisena EI IKINÄ kannattaisi lähteä koirien kanssa treenaamaan. Sitä sattuu kuitenkin  olemaan ääliö, jonka pitää kantapään kautta kerrata tätäkin asiaa.

Menin siis poikien kanssa tottista treenaamaan hallille. Molempien teemana oli hallissa hiljaa oleminen toisen treenatessa. Tempo sai aloittaa. Teemana seuraaminen ja luoksetulon pysäytys.Seuraaminen ihan ok. Luoksetulon pysäytyksestä Tempo ei ollut kuullutkaan, oli niin hienosti oppinut kiertämään ja juoksemaan pallon perässä. En saanut sitä tajuamaan, että pysähtyäkin piti. Hermo meni molemmilta. Lopulta otin kahden askeleen luoksetulon pysäytyksen, jonka sain onnistumaan.Uutena asiana naksuttelin Tempolle nopeaa maahanmenoa, mutta siinäkin se jumitti. Lomailessaan on jäänyt toko-jutut pois pienestä päästä, ja nyt on kerrattava, että kehdataan kokeisiin mennä.

Tollo treenasi ylläty-yllätys perusasennon paikkaa. Kun olen väsynyt ja vähän ärtynyt Tollo yrittää liikaa, ja soppahan siitä syntyy. Raukka yritti tarjota kaikenlaisia perusasentopaikkoja, että olisin tyytyväinen. Lopulta tein niin, että käskin koira istua, ja menin itse oikeaan kohtaan seisomaan ja siitä kehuin koiraa ja palkkasin. Seuraavaksi kahden askeleen siirtyminen ja käännös ja onnistunut perusasento.

Toisena asiana treenasimme eteentuloa ja siitä takaakiertäen sivulle. Keskityin palkkaamaan tiivistä sivulletuloa, koska vielä takakiertäessään Tollo tahtoo jäädä vähän irti minusta.

Hallilla oli sattumalta treenaaja harjoittelemassa videokameran käyttöä, ja kuvasi harjoitusmielessä meitä. Sain vihdoinkin nähdä Tollon seuraamsita, ajoittain hyvää, mutta herkästi lähtee eteen. Vire on kuitenkin huippuhieno ja se kestää...

Lopuksi molemmat pojat treenasivat kontaktiesteet. Tollolle tuottaa ongelmia asettaa A-esteellä jalkansa ylösnousukontaktille, mutta keinun ja puomin kontaktit ovat hyvät. Tempo on varovainen kontaktiesteillä, mutta tekee ne tarkasti. ( Ainakin nyt..)

Onneksi tajusin lopettaa treenaamisen ja lähteä pois koiria jäähdyttelemään ennenkuin sain suurempaa vahinkoa aikaan...

Muuten molemmat koirat olivat hiljaa hallissa..