Treeniviikonloppu alkoi lauantaina aamupäivällä kokeenomaisilla treeneillä. Tollo teki noudot, jäävät liikkeet ja paikalla  makuun. Oma jännittäminen sai Tollon vireen mukavasti nousemaan...Jes! Aloitin oudoilla ja tein noudon osat taas takaperin ketjuttaen sillä seurauksella, että itse tasamaa noudossa Tollo alkoi leikkiä kapulalla. Voi kökkö!

Seuraamisessa edisti, jäävät olivat hyvät. Paikallamakuu hyvä, pysyi rauhallisena. Mitä opimme treeneistä--> oma jännittäminen saa koira toimimaan oudosti ja purkamaan tilannetta jotenkin--> Tollo leikki kapulalla rauhoittaakseen tilannetta. Tosi hyvä treenit, kiitos järjestäjille!

Iltapäivällä oli vuorossa jälkitreenit. Löysin hyvän paikan, jossa päsin aloittamaan jäljen pellollta ja jatkui metsään. Pellolla oli makupaloja harvakseltaan, mutta metsässä tiheästi, jotta Tollo oikeasti pitäisi nenän maassa. Toisella metsäjäljellä oli viisi keppiä ilman makupaloja . Ensimmäinen jälki alkoi hyvin, mutta metsään mentäessä Tollo olisi halunnut kaahata, mutta pakotin sen ottamaan jokaisen makupalan ja kehui kun teki niin. Lopputulos oli tiivis ja hyvä jäljestys. Sama tunnelma jatkui keppijäljellä. Tollo jäljesti tiiviisti ja meni maahan jokaisen kepin kohdalla. On mulla taitava koira!!!!

Sunnuntaina oli vuorossa tottistreenit Kupittaalla Riikan kanssa. Riikka näytti miten on Tempon kanssa treenannut ruutua, jotta osaisin jatkaa oikein. Tempo on ihan pro ruutuun juoksija.

Tollo treenasi käännöksiä. Riikan "the perfektionisti" mielestä Tollon täyskäännös on väljä, joten sain neuvoja, miten sitä saa treenattua tiiviimmäksi. Nyt nouto sujui ilman leikkimistä, treenasin erityisesti kapulan kanssa luoksetuloa, ja palkkasin reilusti. Tollo saisi päähänsä mielikuvan, että mun lähellä on kiva olla kapula suussa...

Maanantai - iltana oli vuorossa treenit Lauran kanssa. Punoimme Tollolle ansan... Se sai treenata viimeisenä, että saataisiin koiran vire taivaisiin ja aloitettiin noudolla. Toin koiran kentälle niin, että annoin sen riekkua. Lyhyt istuminen ja kapulan heitto. Tollo ei huomioinut, että oli kytketty liinaan ja meinasi kaahata kapula suussa horisonttiin. Tylsä mamma kielsi ja kiskaisi liinasta. "Nöyrä" poika jouti tulemaan kapulan kanssa luokseni. Seuraavaksi Tolloa kiihdytettiin lelun kanssa ja Laura vielä härnäsi kapulan kanssa, ja silti nouto onnistui...Jatkoin ärsytystreenejä. Näytin Tollolle eteenmenopallon ja silti vaadin oikeaa seuraamispaikkaa ja oikeaa perusasentopaikkaa. Siinä belgin peppu ei meinannut pysyä paikallaan ja paikka oli kadoksissa. Onneksi olin sitkeämpi ja saatiin hyvää muutaman askeleen seuraamista. Palkinnoksi Tollo pääsi kiitämään pallonsa luo. Taas hyvät treenit, joissa  koiralla oikea vire = yli menee, päästiin puuttumaan virheisiin ja saatiin oikeita suorituksia.

Onneksi huomenna työpäivä, saavat koiratkin edes joskus levätä.