Lähipelloilta oli lumi sulanut, ja pääsimme Tollon kanssa jälkitreeneihin. Tein kaksi jälkeä, toiseen kepit 20 askeleen välein ja toisen perinteisen jäljen, jossa joka askeleella makupala, muttei keppejä. Molemipien jälkien pituus noin 100m.

Jäljet saivat vanheta noin 45 min, ja sitten päästiin Tollon kanssa töihin. Ensin treenattiin keppi-ilmaisuja. Tollolla lyhyt liina ja naksu toisessa kädessä lähdimme matkaan. Roikuin vanhaan malliin liinan painona ja Tollo kauhoi eteenpäin. ensimmäisellä kepillä otti ensin kepin suuhun, ja sitten meni maahan. Naksutin maahanmenosta, ja palkkasin naudan paistilla. Seuraavalla tarjosi jo maahanmenoa ennen kepin ottamista suuhun, jes!! Naksu ja maksu. Tosi hienosti nousivat kaikki kepit ja Tollo ilmaisi loput 8 keppiä maahan menemällä. Olin piilottanut kepit ruohon alle, etteivät ole ihan näkyvillä. Ekan jäljen jälkeen vedettiin henkeä ja ihasteltiin keppejä yhdessä.

Toisen jäljen teemana oli tarkkuus, jokainen makupala piti poimia jäljeltä. Tollo olisi taas halunnut niin rynniä eteenpäin, mutta onneksi olen aika painava, ja pystyi estämään ryntäilyt. Lopulta Tollo taipui ja jäljesti askel askeleelta. Tätä täytyy treenata enemmän ennenkuin mennään metsään.

Tempon vuoro oli treenata tottista. Kertasin liikkeestä pysäytyksen, joka oli unohduksissa. Nyt Tempokin muisti, miten juttu tehdään. Hyvä niin. Jotenkin Tempo on vaisu, mikähän sitä vaivaa..

Tollo treenasi täyskäännöstä kiertäen. Vielä teemme sen aivan palikkaversiona, mutta se onnistuu. Siis minä pysähdyn, sanon kierrä käskyn-> Tollo kiertää ja minä käännyn samaan aikaan ja sitten palkka.

Hyviä uutisia! Seuraamisen paikka on kotitreeneissä hyvä, kun pistän palkan/pallon olkapääni päälle. Nyt saan onnistumisia ja koiran vire on kohdallaan. En tiedä kuinka paljon Tolloa sotkee käsky, joka on pysynyt samana vaikka asia onkin muuttunut.. täytyy kysyä viisaammilta.