Sunnuntai-aamuna oli jälkiryhmän yhteistreenit Paimiossa metsästäjien parveillessa ympärillä.
Topille tehtii jälki soiseen metsään ilman makupaloja jäljellä  ja ilman jälkimerkkejä. Topin jälki vanheni kauan lähes 1,5 tuntia. Lopulta pääsimme matkaan. Alku lähti vauhdikkaasti kuten entiseen malliin. Janan päässä Topi tarkisti takajäljen, mutta kääntyi oikeaan suuntaan. Topi jäljesti vauhdilla, nenä näytti herkästi nousevan ilmaan. Pysähdyin aina, kun nenä nousi, ja Topi muisti painaa nenän maahan. Kaksi ensimmäistä keppiä löytyi hyvin. Toisen kepin jälkeen Topi lähti paahtamaan varmanoloisesti. Siinä kohtaa tiesin olevani väärällä jäljellä, kun kolmannen kerran Topi ui yli suo-ojan.Niiden ojien yli ei ihminen pystynyt loikkaamaan.. Jälkentekijämme oli niin huumantunut sienistä, ettei ollut kertomassa meille, mistä kohtaa jälki lähti "metsään"
Päätin lopettaa treenit ja lähdimme autolle takaisin. Metsässä näkyi paljon hirven jälkiä, metsästäjien jälkiä ja sienestäjien jälkiä. Hiukan Topi oli ihmeissään, että miten tässä nyt näin kävi. Itseänikin hiukan harmitti pieleen mennyt harjoitus.
Päätin, tulla tekemään oman "metsäpelto"-jäljen samaan metsään viikolla. Makupala joka askeleella ja joka askel tarkastetaan.
Mitä tästä opimme; 1)kerro jäljentekijälle tarkasti, minkälaisen jäljen haluat.2) pyydä kertomaan, jos koira lähtee riistajäljelle 3) jos koira eksyy jäljeltä, lopeta harjoitus siihen, ja mieti  mikä meni pieleen..
4) Ongelmatilanteissa Topi herkästi kysyy minulta apua --> tee harjoituksia, missä et auta koiraa.
5) älä sienestä samalla, kun harjoittelet jälkeä...