Viikko alkoi tokotreeneillä kentällä. Topi aloitti vuoronsa odottamistreeneillä. Alkuun haukkui julmetusti, mutta minä kuristin kaulapantaa vain tiukemmalle enkä puhunut mitään. Pari kakomisen jälkeen Topikin ymmärsi, että " Ai hiljaa pitää olla, olisit heti kertonut". Odotustreeni meni hyvin, koira seuraa tarkkaavaisena ympäristöään, mutta istuu kiltisti paikallaan hiljaa. Tanja oli saanut oppia täyskäännöksen harjoittelemiseen. Ensi yksin kuivaharjoittelua, ettei omat jalat  mene solmuun ja sitten koiran kanssa pyörintää. Selvästi Topinkin on vaikea hallita takapäätään ja saada persusta alta pois, kun mamma jyrää päälle. Jatkamme harjoituksia kotipihalla..
Toisena harjoituksena oli edestä sivulle meno, Topi-tekniikka on hypätä ilmaan ja siitä loikata sivulle. Käsiavulla siirtyy kauniisti, mutta muuten ei kykene.En halua nyt antaa pakotetta kaulapannasta nykimällä, joten päädyin käsiapuun. Tässäkin takapään huono hallinta varmaan vaikeuttaa asiaa. Tanja vahti, että ensin kehun ja sitten palkkaan... on se niin vaikeaa tapojaan muuttaa.
Toisessa erässä ensin kapulan haku ja pitoharjoituksia. Topi innostuu kapulasta niin paljon, ettei malta pitää kontaktia,kun haetaan kapulaa telineestä. Kun riittävästi vääntää rautalangasta, belgikin tajuaa. Pitoharjoituksia ei oltu tehty pitkään aikaan ja sen huomasi. Ote oli löysä ja vino. Kotiharjoitukset jatkuvat..
Lopuksi etenmenoharjoitus. Olin vienty rakkaan lahkeen jo odottamaan. Tanja vahti, että tulee 5 hyvää seuraamsiaskelta ennen kuin saa rynnätä eteen. Topi rynni eteen ja riemuissaan juoksi pitkin poikin kenttää rakas lahje suussa. Aikansa riehuttuaan Topi malttoi lopettaa ja lahkeesta jäi jotain vielä seuraavaankin kertaan. Loppujäähdyttelylenkki ja onnelliset koirat kotiin.
Kotiläksynä pitää miettiä koiralle merkit, että tietää mitä seuraavaksi taphtuu. Topi on niin eteenpäin pyrkivä, että käännökset ja pysähdykset täytyy kertoa sille etukäteen, että pieni poika ehtii niihin mukaan.
Käskysanojen oikea käyttö ja oikea palkkaaminen, ensin kehu sitten nami tai lelu. Pk-toko muka helppoa ...