Tuleva toko-leiri Huitsinnevadassa alkoi ahistaa; leirillä pätevät Tending-kasvattajat kouluttajina ja osallistujana meidän Tollo... Lähdin koirien kanssa Kupittaalle tokoilemaan ja ahistusta purkamaan.
Topi sai aloittaa luoksetulon pysäytysharjoituksilla. Ensin lyhyt matka ja patukka lensi heti käsimerkistä. Lopulta toistojen jälkeen pitkältä matkalta pelkkä käsimerkki eikä patukkaa. Topi pysähtyi kuin seinään ja katseli säälien, kun vasemmalla kädellä heitin patukan ihan vika suuntaan. Koira kuitenkin oli tosi taitava.
Seuraavaksi Topi sai pitkän, pitkän tauon jälkeen treenata noutoa. Tein vain kapulan hakuharjoituksia Fia-tyyliin eli heitin kapulan ja lähdin itse juoksemaan eri suuntaan. Topille tuli kiire hakea kapula ja lähteä mamman perään. Muutaman toiston jälkeen Topi ryntäsi nopeasti kapulalle ja nopeasti luokseni. En vaatinut loppuasentoa, vaan patukka lensi jo koiran juostessa kohti.
Seuraavaksi Tempon vuoro treenata kapulan tuontia. Itse haku on nopeaa ja mallikasta, mutta luoksetulossa mielellään hyppii vasten asettuessaan sivulle. Otin Tempolle pallon kehiin. mitä nopeammin meni suoraan sivulle sitä nopeammin pallo lensi. Olisipa Tempo kisoissakin yhtä iloinen kuin treenatessa... Lopuksi treenasin Tempon kanssa kaukokäskyjä takapalkalla ja hyvinhän se sujui, kun palkka oli valmiina.
Topi pääsi vielä harjoittelmaan liikkeestä maahanmenoa. Hitaasti kävelin eteenpäin ja käsi- ja suuavuilla etupää edellä maahan. Kun koira keskittyy, se osaa taitavasti, toisinaan Topilla on vain niin kiire..
Lopuksi eteenmenoharjoitus patukalla ja loppulöhöilyt nurtsilla.
Topi on hyvä treenikaveri tällaiselle aloittelijalle, koska koira kestää miljoonia toistoja, ei kyllästy tekemiseen ja sietää ohjaajan kämmin ihailtavan hyvin.