Ampiasten kanssa seurustelun jälkeen Topi ei ole keksinut mitään toimintaa.Helle taitaa viedä suurimmat riehumishalut.Tänään päivällä treenasimme tokoa. Kun kaikki muut aktiviteetit ovat kielletty, alkaa tokokin tuntua ihan järkevältä ja jopa mukavalta puuhalta koiran kanssa. Helle varmaan on pehmentänyt minukin pääni. :)

Topin kanssa treenasin maahanmenoa, siis ensin etupää ja sitten takapää. On hiton vaikea nähdä, missä järjestyksessä Topi sen tekee, koska molemmat versiot ovat nopeat. Seisoin koiran edessä ja käsiavulla meni oikein maahan. Kun nämä onnistuivat, siirryin koiran sivulle ja samalla käsiaputekniikalla maahanmenoja. Nyt yhdistin tähän uuden käskysanan "alas". Lisäksi treenasin luoksetulon pysäytyksiä, heittelemällä makupaloja Topin suuhun, kun kuului "seis"-käsky. Matka on vielä lyhyt, mutta nyt koira näyttää tajuavan, mitä siltä halutaan. Seuraavaksi vähitellen matkan pidennys.

Tempo treenasi myös luoksetulon pysätyksiä. Tein enemmän läpijuoksuja, koska sillä taas on taipumus ennakoida. Toisena asiana oli liikkeestä maahanmeno. Kisoissa tämä usein tökkii, ja nyt tajusin, missä ongelma. Minä tietysti! Treenatessa sanon käskyn ja katson koiraa, joka menee maahan. Kisoissa sanon käskyn, enkä katso koiraa, eikä mene maahan. Nyt siis harjoittelin maahanmenoja paikallaan seisoen enkä vilkullut koiraa. Tempo oli hieman epävarma, mitä haluttiin, mutta vahvistin aikomustakin mennä maahan.

Nattan kanssa harjoittelin askelsiirtymisä, jotka se osasi naisellisen rauhallisesti. Omien koirien reihakkuuden jälkeen Nattan kanssa treenaminen on niin seesteistä ja rauhallista.Maahan menon nopeutta treenasin innostamalla koiraa, Natta varoo minua sen verran ettei oikein uskalla innostua leikkimään kanssani; sain ainakin hännän heilumaan ja maahan menon nopeammaksi.

Elämämme on käynyt pieneksi, koska treenaamisen lopuksi menin koirien kanssa KOIRAPUISTOON. Siellä ne hetken juoksivat ympyrää, mutta oli niin kuuma etteivät jaksaneet paljon riehua.Inhoan koirapuistoja, koska minusta koiran pitää saada liikkua muutenkin kuin jossain aitauksessa. En ole koskaan harrastanut niissä käyntiä koirieni kanssa. Toivottavsti pian saan oikein luvan kanssa aloittaa koirieni liikuttamisen normaalisti...