Topin kipukohtaus on jälleen ohi, viimeisen kipulääkkeen annoin maanantai-iltana.Päivän  koira nukkui paljon, mutta pari päivää se on riehunut entiseen malliin. Kuukausi remmilenkkejä teki lopulta sen, että Topi näytti keskisormea koko ajan varsinkin Ismon kanssa ulkoilessaan. Kuulin Topin hakkumisen, kun he lähtivät ja palasivat kotiin. En tiedä kumpi huusi kovempaan.
Tänään vein Topin sitten metsään juoksemaan vapaana. Koira ryntäili onnessaan edestakaisin , riehui keppien kanssa ihan niin kuin se ei koskaan oliskaan ollut kipeä. Huomasi selväästi, että koiran kunto on laskenut.Välillä piti tulla puuskuttamaan  viereen ja sitten taas mentiin. Tietenkin kuuma ilmakin väsytti.
Päätin, että kotirauhan takia Topin pitää päästä "hallitusti" juoksemaan vapaana, vaikka sitten loukkaisi itsensä metsässä.
Olin tänään puhelimitse yhteydessä eläinlääkäri Skutnabbiin, jonka vastaanotolle pääsemme vasta 7.8.08. Hän ei halunnut sanoa mitää olettamustakaan koiran vaivasta ennen kuin näkee koiran. Toisaalta meillä on 31.7.aika Kissa-Koiraklinikalle. Kunhan saan eläinlääkärin ymmärtämään, että suuremmat ongelmat ovat niskassa ja jalan ontuminen on vain oire niskasta..
Olen nyt päivittäin venyttänyt koiran raajoja ja tutkaillut, miten koira itse kääntelee päätään. Tänään se käänsi päänsä niskasta vasemalle, eikä se tuntunut tuottavan mitään ongelmaan. Mielestäni kirstallipallo olisi  hyvä väline Topin oireiden selvittämiseksi. Välillä koira painaa häntä suorana  ja yhtäkkiä uikuttaa kivusta...
Loppukesän tavoitteet menivät nyt ainakin uusiksi, kaikkea piti tavoitella, agia, tokoa, jälkeä ... Riikaa mukaillen, kisoja tulee aina uusia.
Tempo on hyytynyt tästä helteestä. Se vain haluaisi löhöillä varjoisan puskan alla.
Cherry -mummo on alkanut ontua vas. etujalkaa. Se ei suostu kävelemään, ja terrierimäiseen tyyliin haraa vastaan kun yrität saada sitä liikkeelle. Sille ei voi antaa lainkaan kipulääkkeitä, kun on niin herkkävatsainen. Se on pari päivää käynyt vain pissalenkeillä. Täytyy odotella, mihin päin kehittyy. Cherry on jo 13-v, elänyt hyvän ja vauhdikkaan elämän, eikä se saa olla kipeä..