Kun hätä on suuri, niin soitto kasvattajalle, ja hän lupasi TAAS auttaa meitä.Halusin apuja pakotteiden oikeassa käytössä, ettei syntyisi pakotteiden kierrettä. Sirpan mielestä kerralla pitäisi antaa niin suuri pakote, että koira muutamasta kerrasta uskoo..Topin ollessa kyseessä mikään pieni nyppäisy ei riittäisi vaan pitäisi käyttää räväkämpiä otteita. Kentällä aloitimme seuraamisesta. Kun Topin kontakti putosi, koiraa niskasta kiinni ja tiukka ravistus; siitähän pikku belgi huusi, "mamma sattuuuuu". Pari kertaa näin tehtyäni Topin kontakti alkoi pysyä, oli ihan oikea seuraamisen näköistä.
Seuraavaksi pitkä seuraamiskaavio ja sitten noudot. Tasamaanouto ok, luoksetulo vähän epävarma, muttei mitään kapulalla leikkimistä. Jes!! Hyppynoudot nostivat virettä ja kuului varovainen urahdus. Taas kerroin mitä mieltä olin asiasta. Kun Topi tarjosi oikeaa toimintaa, pieni silityskehu. Koira toimi ihan oikeasti!! Eteenlähetyksen jälkeen tilanne nollattiin palloleikillä. Koira autoon lepäämään.
Toisessa setissä ainoastaan kontaktinpitoharjoitus, kun Sirpa hääri Ykän kanssa vieressä. Muutaman huomauttamisen jälkeen Topi uskoi, ettei kannata vilkuilla. Oikeasta toiminnasta makupalapalkka ja pieni silityskehu. Treenien jälkeen Topi oli niin väsynyt, että valui autoon nukkumaan.
Maukkaan ruuan jälkeen, sain vielä kotiläksyt Sirpalta. Kun kysin, onko tarkoitus, että toteutan nämä kaikki heti huomenna, sain vähän vinon katseen. Olen hieman hätäinen... Harjoitukset saa tehdä noin kahden viikon aikana.
Tässä harjoitusohjelma:
1.Kontaktinpitoharjoitus, häiriöaste +1
2. Mukava tottisharjoitus, häiriöaste +4 ( esim. agikisoissa)
3. Kontaktiharjoitus, häiriöaste + 4
4. Koko tottiskaavio, häiriöaste + 1

Minun pitää olla tarkka, enkä saa sallia pientäkää virhettä, koska koira osaa asiat teknisesti. Välillä helppoja tekniikkaharjoituksia, ja välillä pistetään ihan ranttaliksi lelujen kanssa.
Juhannus sujuu agikioissa hilluessa.