Tiistaina kokoontui epävirallinen tokoryhmämme, nyt paikalla 7 koirakkoa. Jokaisella oli omat haasteensa, ja onneksi löytyi apuja ja huomioita lähes kaikille. Useimmilla oli hieno treenisuunnitelma. Minä pohdin vain hirtänkö vai myynkö koiran.. Tiedän, minkälaisen lopputuloksen haluan, mutta keinot päämäärään pääsemiseksi alkavat olla vähissä. Teknisesti Topi osaa paljon asioita, mutta vireen noustessa työskentely hajoaa, eikä mistään tule mitään. Vaikka kuinka tiukasti vaadin, Topi vain heiluttaa häntää ja näyttää keskisormea. Ulkoiset ärsykkeet ovat suurempi "vaatimus" kuin minun asettamani vaatimus. Pulassa siis ollaan...
Ryhmäpohdinnan jälkeen päätin  Topin kanssa harjoitella vireen laskua. Ensin patukkaleikillä vireen nosto sitten koira maahan ja rauhoittumisen jälkeen koira autoon. Toisessa harjoituksessa eteenmenon jälkeen koira maahan ja rauhoittuminen.Topi oli maassa ja minä kyljestä silittäen rauhoittelin koiraa ja kerroin kuinka tylsää tämä onkaan. Ensimmäisen rauhoitusingnaalin jälkeen koira autoon. Nämä olivat tällä kertaa Topin treenit. Paikallaolo sanaksi voisin käyttää sanaa  "maate" , koska kotonakin se tarkoittaa mene nukkumaan..
Iltalenkillä vielä pohdin harjoitteluohjelmaamme; palaan taaksepäin = vaadin vähemmän, mutta ehdottomasti heti oikeaa suoritusta. Koira osaa teknisesti asiat, mutta olen antanut sen sählätä enkä vaatinut loppuun asti oikeaa suoritusta. Aloitamme perusasennosta ja lyhyestä seuraamisesta. Oikea suoritus täytyy tulla ilman apuja; nameja, patukkaa  yms. Toisaalta jatkan näitä viretilan vaihtelujen harjoituksia. Olisikohan tästä paketista reitti ulos vaikeuksista.