Natta on meillä hoidossa, ja lähdin koko lauman kanssa Haunisiin metsälenkille. Kun Topi ja Natta pääsevät yhdessä kaahaamaan metsään, molemmilta tippuvat aivot ja meno on sen näköistä. Jos toinen juoksee kuraojaan, niin toisenkin on sinne rynnättävä. Siinä joukossa Tempo antaa itsestään lähes älykkään vaikutelman. Testailin Topin maahanmenotaitoja lenkillä, aika hyvin se meni ekasta käskystä maahan. Meitä vastaan tuli koiria, silloinkin Topi meni maahan ja sain sen kiinni. Maahanmeno jotenkin rauhoittaa koiraa ja tilannetta. Minun pitää vain muistaa olla karjumatta käskyä.
Lenkin ja pakollisen uimisen jälkeen menin tottiskentälle tekemään Topin kanssa noutoja ja eteenlähetystä.
Pallo kentän päähän ja noutokapula telineeseen odottamaan. Tavoitteena tehdä kaikki noudot yhtenä pötkönä ilman palkkausta, luoksetulo pitkästä matkasta ja lopuksi eteenlähetys. Kokeilin nyt Topin kanssa taktiikkaa, jos koira ei keskity ja sählää--> koira tyynesti autoon ja toinen koira( Tempo/ Natta) kehiin, hurja leikki  sen koiran kanssa ja hetken kuluttua uusi yritys Topin kanssa.
Ensimmäisenä tavoitteena Topin kanssa oli  seuraten hakea noutokapula, tehdä kaikki kolme noutoa palkatta. Otin koiran perusasentoon ja Topi lähti hakemaan noutokapulaa katseellaan. Sanoi, että " voi harmi, mikä moka" ja koira autoon. Topilta loksahti suu auki, kun otin Tempon ja tein sen kanssa noutoja ja palkkasin lelulla riehuten. Topi uudestaan kehiin, ja nyt koira piti kontaktin, seurasi mallikkaasti, tosi hienosti. Kapulan haku sujui ilman sähläystä, Topi ihan oikeasti yritti...Tasamaa nouto ja hyppy nouto nostivat sen virettä, että lopulta kuului pieni urahdus. A-este noudossa Topi ei enää kyennyt, kiipesi A-esteen yli haki kapulan, hyppäsi paluumatkalla estehypyn yli ja tuli sivulleni istumaan. "Voi harmi, mikä moka" ja Natta kehiin. Topi katseli autosta, kun leikin Nattan kanssa ja kertasimme perusasentoa.
Topi sai uuden mahdollisuuden , tein uudestaan hyppynoudon ja A-estenoudon, ja nyt belgi kykeni.
Topia ilmiselvästi häiritsi kentän reunassa odottava pallo. Tein maahanmeno harjoituksia heittämällä patukkaa kauas ja Topin piti mennä maahan matkalla hakiessaan patukkaa. Lopulta tehtiin eteenmenoharjotus, seuraaminen käännöksillä, ettei koira tiennyt, minkä käännöksen jälkeen pääsee lähtemään palloa hakemaan.
Koiraa = Topia, joka palkkautuu tekemisestä ei haittaa, jos liikkeitä joudutaan tekemään uudestaan. Se voi sählätä, koska aina tehdään uudestaan. Sille voi olla suurempi moite se, ettei saakaan tehdä, jos mokaa. Aina löytyy toisia koiria, jotka haluavat tehdä oikein...