Lauantaina olin toko-kisoissa Topin kanssa. Tulin aamulla yövuorosta, nukuin kaksi tuntia, jonka jälkeen "pirteänä" lähdin kisoihin. Tein valmistautumisen kuten aikaisemmin; lenkkeilyä lähimaastossa, paikkaan tutustumista, pientä tokoa parkkipaikalla. Topi oli ihan normaali oma itsensä, kunnes menimme kehään.
Paikallaolossa se oli kuulema kuin viritetty jousi: valmis ponnahtamaan ylös pienimmästäkin ärsykkeestä. Onneksi pysyi. Yksittäisliikkeitä ainoastaan seuraaminen ja liikkeestä seisomaan jääminen onnistuivat, muut menivät joko nollille tai vain muutama piste säälistä. Koira sähläsi, ei keskittynyt yhteenkään liikkeeseen, roiski menemään. Topi ei ole koskaan treeneissäkään toiminut noin huolimattomasti... Olin ihan pihalla, että mistä touhu johtui.... Onko tämä viimeaikainen vaatimustason nosto saanut Topin epävarmaksi vai kusettiko koira minua ihan joutessaan... Jotenkin Topi ei lainkaan pystynyt säätelemään viretilaansa vaan antoi palaa...
Kotimatkalla kävin uittamassa koirat.. Topi oli reissusta oudon väsynyt, nukkui  sikeästi lähes koko illan.
Minä yrtin pähkäillä, mistä Topin käytös johtui...

Sunnuntai illalla lähdin harjoittelemaan janoja ja jälkeä. Kävin ensin tekemässä jäljen ja kaksi janaa, ja sitten Kävin ensin Topin kanssa lenkillä, jossa sai juosta vapaana, eikä lähtenyt saalista hakemaan! JES!!
Tein ensin mielikuva janaharjoituksen: Topi istui ja katsoi kun kävelin ohi, laitoin makupalan janalle ja kepin lyhyen jäljen päähän. Harjoitus meni ihan pieleen, koira sähläsi minkä kerkesi, juoksi ympyrää eikä edes yrittänyt hakea jäljen alkua. Vaadin Topin takaisin, meni noin 1 metrin päähän jäljestä, eikä siltikään jälkeä löytynyt... Valmiiksi tekemistäni kahdesta janasta ainoastaan toinen onnistui jotenkin. Jotenkin tuntuu, ettei Topilla ole nyt hajuakaan siitä, mitä siltä halutaan. Pitääkö palata aivan alkuun janaharjoituksissa???
Koska janaharjoitukset menivät näin huonosti, tein jäljelle lähetyksen suoraan jäljelle, jonka Topi löysikin helposti. Alkuun kova vauhti, joka rauhoittui matkan edetessä. Kaikki kepit nousivat, vaikka jälki meni lopussa matkan tien suuntaisesti. Onneksi tämä edes onnistui.. Jäljen jälkeen Topi pääsi taas uimaan.. Lopuksi vielä kentällä hyppynoutojen harjoittelua. Ensimmäisellä kerralla Topin kyllä haki kapulan kauniisti, mutta juoksi tyytyväisenä kapula suussa ympäri kenttää. Koira liinaan ja harjoittelin pelkästään esteen ylitystä ja loppuasentoa. Kaupla suuhun, hyppy  ja loppuasento. Kun tämä onnistui kolme kertaa peräkkäin, lopetin treenit hurjaan leikkiin farkunlahkeen kanssa, jonka Topi lopuksi repi paloiksi. Kotona vielä rento liinalenkki, jäniksiä näkyi, mutta Topi antoi niiden olla, eikä haahuillut niiden perään...
Jatkossa janaharjoituksia helpotettava niin, että saan onnitumisia ja vähitellen vaikeutusta. Kun Natta lähtee taas hoitopaikkaansa, voin Topin kanssa paremmin keskittyä vapaanaoloharjoituksiin.