Kaisa lupasi auttaa löytämään apuja Topin saalistuhaluille, koska pelkkä kauko-ohjattava sitruunapanta ei riitä. Matkasimme Kaisan luo. Kaisan mielestä tavoitteena oli, että Topin aikoessa lähteä jahtaamaan, se kykenisi käskystä menemään maahan. Siis koiran hallintaa!!!
Topille laitettiin kauko-ohjattava panta, ja koira pitkään liinaan. Aluksi harjoittelimme maahanmeno, kun patukka lenteli pitkin peltoa.Topin mielestä se oli aika kiva leikki, mutta miksi mennä maahan?? Muutaman toiston jälkeen meni eka käskystä maahan. Seuraavaksi kehään otettiin kuollut kani, jota Kaisa kiskoi pitkin peltoa. Aina, kun Topin silmiin syttyi saaliskatse, käsky "maahan", jos ei totellut toisella käskyllä sitruunapannasta muistutus. Palkkaus makupaloilla, jotta saadaan viretasoa laskettua. Kun tämä alkoi onnistua, menimme katsomaan rauhallista lammaslaumaa. Kiersimme Topin kanssa laumaa, ja aina kun saalisajatus vilkahti, käskystä maaha ja palkkaus. Topille otti kyllä koville luopua jahtaamisesta. Vähäinenkin ärsyke lampailta niin Topi oli valmis saalistamaan. Kaisa oli kuitenkin tyytyväinen, koska Topi välillä tuli itse minun luo lampaiden juostessa karkuun. Lopuksi menimme suuremmalle pellolle tutkailemaan kolmea villiä pässiä. Nyt Topin silmiin syttyi saaliskatse heti, kun lampaat ryntäilivät pitkin peltoa. Minä olin liian hidas, ja koira pääsi liian pitkään perään, ennenkuin sain koiran maahan käskyllä ja muutamalla sitruunapannan muistutuksella.
Kaisa väitti, että Topin opetellessa paimennusta  saisin koiran hallintaan muissakin jahtaustilanteissa.
Kotiläksyksi saimme palloleikit : heitän palloa ja Topin rynnätessä pallon luo käsken sen maahan, ja koiran mentävä maahan. Onnistumisen jälkeen vapautan koiran heittämällä palloa vastakkaiseen suuntaan. Toisena läksynä maahanmenon harjoittelu, kun kohtaamme jäniksiä. Lenkeillä koira pitkässä liinassa, ettei pääse onnistumaan jahtaamisessa. Kolmantena läksynä ohjaajan viretaso matalalla, en saa karjua maahan-käskyä vaan tappavan viileästi käskeä koiraa. Haastetta riittää siis meille molemmille..
Seuraavalla kerralla harjoittelemme yllätyksellisiä saalistustilanteita. Topi oli aika väsynyt harjoittelun jälkeen ja huokaili vielä kotonakin.

1594381.jpg

Hesarissa oli sarjakuva, joka kertoo Topin elämänfilosofiasta kaiken oleellisen!