Jännittyneellä mielellä lähdin ajelemaan tokokisoihin. Edellisen kisan totaalinen epäonnistuminen asetti paineita näihin kisoihin. Päätin, jos koira aloittaa samanlaisen sähläyksen, keskeytän kisat ja menemme kotiin häpeämään....
Keskityin näissä kisoissa valmistautumiseen kehäsuoritukseen. Topi sai kotona vähän ruokaa ennen lähtöämme. Paikalle saavuttuamme normaaliin tapaan ensin kierros koirien kanssa ( Tempo turistina mukana) kentän ympäri. Koirat saivat haistella ja tutkailla paikkoja.
Odottaessamme luokkamme alkua juttelin agi-harrastajan kanssa, jonka koira myös kiihkeä tokonharrastaja. Hän kertoi, että tekee pitkiä peltojälkiä ennen kisapäivää ja ennen kehään menoa vielä piilottelee makupaloja metsään koiran haettavaksi.. Päätin heti kokeilla Topin kanssa. Ensin viljelin ruokaa metsikköön, ja koira sai hakea ne. Sitten kaksi mielikuva janaharjoitusta. Topi teki innokkasti ja onnistuneesti harjoitukset.
Paikallaolokehään menimme hyvissä ajoin, jotta Topi näkee kanssakipailijat ennen kehään menoa. Kehään meni suht rauhallinen koira. Paikaolossa yksi koira lähti astumaan vierellään olevaan narttua. Topi oli noussut istumaan, mutta PYSYI !!! ja meni tilanteen rauhoituttua takaisin maahaan. JES!! pisteitä tuli kuitenkin vain 6. Olin kuitenkin tyytyväinen tähän suoritukseen, se oli Topilta hieno suoritus.
Kun meitä edeltävä koira oli kehässä, tein Topin kanssa liikkeet samassa järjestyksessä. Lopuksi kapulanpitoharjoitus, ja sitten menoksi.
Seuraaminen oli tänään vähän löysää, välillä kontakti putosi, ja piti haistella ilmaa.. Liikkeestä pysäytys meni läpijuoksuksi, ei belgi pysty pitkältä matkalta pysähtymään.. Muuten liikkeet sujuivat mallikkaasti ja koira pysyi niin rauhallisena kuin Topi vain pystyy pysymään. Nouto taas nosti kierroksia. Tuomari sanoi, että voin itsekin hakea kapulan liikkeen alussa, jos se helpottaa koiran pysymistä rauhallisena. Asia vain täytyy sanoa, kun menee kehään. Täytyy kokeilla ensikerralla.
Loppupisteet 149, sij 2. Tuomari kommentoi, että tavallisesti ohjaajat yrittävät saada koiran motivoitua, mutta minä joudun rauhoittelemaan koko ajan koiraa. Yhteistyö kuitenkin sujuvaa ja rauhallista.
Olen tosi tyytyväinen, koska nyt valmistautumisesta johtuen tai jostain muusta syystä pystyimme tasaiseen suoritukseen. Tästä on kiva jatkaa kohti uusia koitoksia...