Tiistai-iltana TKK järjesti tasokokeen, johon uskaltauduin Topin kanssa. Tasokoe on epävirallinen koe, jossa virallinen tuomari antaa vinkkejä ja neuvoja koirakoille. Päätin,jos alkaa samanlainen sähläys kuin tokokisoissa keskeytän touhun.

Koe suoritettiin virallisen kaavan mukaan: ensin luoksepäästävyyden tarkistus ja sirun haku. Sen jälkeen arvottiin numerot. Kentälle tultaessa Topi oli normaali itsensä: touhusi ja sähläsi tavalliseen tapaansa. Kun oli paikat tarkistettu vein koiran autoon odottelemaan vuoroaan. Sillä aikaa tein Tempon kanssa tottista viereisellä kentällä. Seuraaminen on tiivistynyt huomattavasti, jäävät liikkeet nopeutuneet. Kaikenkaikkiaan Tempukan touhu on nyt iloisen näköistä ja reipasta.

Lopulta tuli Topin vuoro osallistua kokeeseen. Meille iski ensin paikallaolo, ilmoitin, että pidän koiran kiinni pitkässä liinassa,ettei pääse karkaamaan paikallaolosta. Topi meni maahan ja jäi levollisesti!! paikalleen. Koko paikallaoloajan se rauhallisesti seurasi, mitä kaikkea kentällä tapahtui. Tosi hienoa! Suoritusvuorollamme seuraaminen sujui kiitettävän tasoisesti, jäävät liikkeet samoin. Ryhmässä Topi vähän haahuili, siitä arvosana hyvä. Se piti kontaktin, mutta katseli ihmisiä ja yritti haistella.

Noudoista arvosana tyydyttävän yläraja. Tasamaanoudossa Topi ei heti tullut luo, vaan meni ensin vähän ohitseni, hyppynoudossa takaisinpäin tullessaan kiersi ensin esteen, mutta A-esteen nouto meni mallikkaasti. Topi pureskeli noutokapulaa. En tiedä paljonko vaikutti asiaan, että se oli kapeampi keskiosaltaan kuin omani.Lopputulokseen olin tyytyväinen. Koira jaksoi keksittyä koko suorituksen ajan, mitään ylimääräisiä pärskähdyksiä ei tullut. Kokeessa näkyi selvästi ne osa-alueet, mitä pitää harjoitella lisää: henkilöryhmää, noutojen loppuasentoja ja eteenlähetystä, joka on ihan vaiheessa..

Lopuksi vielä lenkkiä ja leikkiä Tempon kanssa ja sitten kotiin lämmittelemään.

Keskiviikkona oli vuorossa tokoilua Kupittaalla Tanjan ja Fian kanssa. Tempo aloitti. Ensin seuraamista, käännöksissä vähän löysä, mutta muuten mallikasta. Sitten kaukokäskyt, jotka onnistuivat. Vähän piti ihmetellä, mitä se Tanja siinä vieressä huitoo... Lopuksi nouto, Tempo hakee innokkaasti, mutta on niin ylpeä kapulastaan, ettei hänkään halua sitä heti tuoda minulle. Namipalkka auttoi asiaa kummasti.

Tällä aikaa Topi oli odotellut pylväässä kiinni, joka otti sitä päähän.. Ensin piti sotkea treenireppu ja kun se ei auttanut piti ruveta astumaan minun takkia... Kun kielsin koiraa, se katsoi, että minäkö???

Topi teki vuorollaan ensin noutoja. Läheltä Topi tuo nätisti eteen, mutta matkan pidentyessä eteentulo ei onnistu. Kun annoin patukan palkaksi, niin Topikin juoksi nopeasti kapula suussa luokseni. Näitä pitää harjoitella lisää. Toisena harjoittelimme kaukokäskyjä, joissa Topi sai myös treenata malttia... Takapalkka houkutteli, mutta lopulta keskittyi oikeaan suoritukseen. Treenien lopuksi koirat makoilivat nurmikolla ja rentoutuivat treenistä. Kotiinpäin lähti tyytyväistä joukkoa...