31.3.08
Kesäajan alkamisen kunniaksi lähdin viikonloppuna kiertomatkalle, johon sisältyi agiliitoa, Riinan luona kyläilyä ja Toko-kisoja. Kiertomatka meinasi peruuntua, koska Topi " The Tollo" loukkasi taas itsensä edeltävän keskiviikkona. Topi yritti tunkea keppiä pituussuuntaan suuhunsa, mutta kitalaki tuli vastaan, johon keppi jäi kiinni. Koira oli pari päivää hiukan vaisu, ja meinasin perua koko reissun.  Perjantaina se oli jo oma tollo itsensä, niin päätin lähteä matkaan..
Lauantain oli agikisat Porissa, missä starttasimme ensimmäisissä 3-luokan kisoissa. Teimme kaksi kaunista hyllyä. Ensimmäisellä radalla jäin jälkeen, ja Topi valitsi väärän esteen käännyttyään ensin katsomaan, että mihin oikein jäin. Toisella radalla oli vaikea kepeille lähetys ja kepeiltä jatko, ja joku ääliö pyllisteli ja seisoi paikallaan, eikä liikkunut. Topi ratkaisi asian pujottelemalla väärinpäin kepit. Muuten radat sujuivat jouhevasti ja kontaktit onnistuivat taas hieman paremmin. (Onnistuin Riikan etätuella saamaan videot linkitettyä!!)
Kisoista matkasin Riinan luo Tampereelle, jossa löhösin illan ja nautin Riinan tarjoiluista. Tempo oli niin väsynyt, että murisi häkistään kaikille, jotka uskalsivat katsoakin koiraan päin. Onneksi su-aamuna Tempo oli taas iloinen oma itsensä.
Porin eka rata     Porin toinen rata

Matka jatkui Mänttään toko-kisoihin, johon olin ilmoittanut molemmat koirat AVO-luokkaan.
Aamun kisaan osallitui Tempo ja tuomarina oli Riitta Räsänen, joka vaikutti todella tarkalta arvostelijalta. Tempo sai 154 pist. Tempolle hyvä tulos, kun tuota mielyttämisenhalua ei ole ja suoritus on ihan palkkaneuvotteluista ja päivästä kiinni. Pienikin painostus saa aikaan sen, että Tempo lopettaa tekemisen kokonaan. Minun pitää olla ylipirteä ja innostava, että Tempo haluaa tehdä jotain.
Topin vuoro oli iltapäivällä ja silloin tuomarina oli Marita Packalen, joka oli suurpiirteisempi. Hän ei paljon selitellyt pisteitään vaan ripeästi tehtiin liikkeen enempää analysoimatta. No, Topi sai 169 pist. Liikkeestä pysäytys meni huonoiten, koska Topi  ryntää kohti kovaa vauhtia eikä pysty pysähtymään. Siitä tuli vain 5. Muuten arvosanojen keskiarvo oli 8,5. Mielestäni se kertoo meidän molempien tämänhetkisen taitotason. Eniten häiritsi, että Topi "pärskähteli" liikkeiden välillä: pientä puhinaa ja levottomuutta ilmassa varsinkin noudon jälkeen. Seuraavien kisojen tavoitteena on saada koira pysymään tasaisena koko ajan kehässä ollessa. Kisojen jälkeen matkasin kotiin ja autossa kuorsasi kaksi väsynyttä koiraa.