24.3.
Viime sunnuntaina tokotreeneien jälkeen Tapsa tuli auttamaan minua ja Topia kontaktitreeneissä. Tapsa on asiantuntija kontaktiasioissa, ja hän huomasi nopeasti, että Topille ei ole täysin selvä kontaktin pysähdyspaikka ja vapautussana. Niitä sitten viikko treenattiin. Tein harjoituksia, joissa toin koiran autosta suoraan halliin ja vauhtisuora kontaktiesteelle ja silti piti pysähtyä, vaikka juoksin ohi. A-esteellä autoin Topia aloittamaan nousun alhaalta enkä sallinut suoraan hyppyä vasten A-estettä. Tapsa lohdutti, että ongelmat ovat tyypillisiä kokemattoman koiran ongelmia, että kyllä Topikin oppii näiden esteiden oikean suoritustekniikan.
Asiaa käytiin vielä harjoittelemassa TSAu:n epiksissä, joissa kontaktit onnistuivat, eivät täydellisiä, mutta Topilla oli jo ajatus oikeasta suoritustekniikasta. Oikeaan suuntaan ollaan matkalla.
Pääsiäismaanataina oli kisapäivän vuoro.
Eka radalla oli haastava alku; useat koirat tekivät hyllyn viidennellä esteellä; ryntäsivät putken väärästä päästä sisään. Me selvitimme sen, mutta sitten lopetin hetkeksi ohjaamisen ja Topi kääntyi kysymään ja ohitti yhden hypyn. Minä ääliö!!! No, kontaktit onnistuivat hyvin.
Toinen rata oli suoraviivaisempi, mutta siinäkin piti koira pitää kontrollissa koko radan ajan. Olimme lähtövuorossa toisena. Odotin Topin kanssa hallin ovella , että ensimmäinen koira pääsisi matkaa, kun koira kääntyikin poispäin radalta ja lähti viipottamaan hallista ulos. Topihan otti siitä pultit ja lähtöesteen taakse asettui huutava koira ja ohjaaja.... En lähtenyt ennenkuin Topi hiljeni. Rata sujui vauhdilla ja kontaktit lähes täydellisesti, ja tulos sen mukainen. Tulos 0, aika -15,17 sij. 1 -> siirto 3. luokkaan!!!!!
Rata tulee taas pikapuolin julkaisuun.
Nyt on ensimmäinen tämän vuoden tavoitteista saavutettu, ja voidaan keskittyä seuraaviin...

Rata ATT:n kisoissa