Toivoin elämän rauhoittuvan, kun alkaa helmikuu, muttei niin käynyt. Laumamme ulkojäsen vanha Nikke 13v, jouduttiin lopettamaan. Se vei taas muutamaksi päiväksi mielen matalaksi. Vaikka tiesi päätöksen olevan oikein, oli niin ikävä vanhaa herraa.
Eniten omat koirat ovat kärsineet, (Tempo ja Topi ovat menneet ympyrää), koska en ole jaksanut keskittyä niiden kanssa touhuamiseen.
Yritin aloittaa Tempon kanssa varovaiset agi-harjoitukset, mutta se tuli heti melko kipeäksi, piti siis lopettaa alkuunsa. Yhdet epäviralliset kisat kävin sen kanssa, ja se päästeli omiaan ja piti omaa hauskaa.
Pitää kai vihdoin uskoa, että Tempolla on ura tokopuolella..
Olen yrittänyt takoa Topin päähän tokon kaukokäskyjä, mutta huonolla menestyksellä. Sain sen  tajuamaan sisäharjoituksissa, ettei saa siirtyä eteenpäin vaihtaessaan asentoa. Kun siirsin harjoituksen ulos, koira riehaantui ja alkoi siirtää pepun paikkaa. Olen nyt TAAS aloittanut alusta. Pidän kiinni koiran takapäästä, kyykin vieressä ja uusilla käskysanoilla ohjaan koiraa istumaan ja maahan. Joka päivä vähintää 10 onnistunutta toistoa, pitäisi tyhmemmänkin belgin tajuta, mitä halutaan ( tai sitten ei). Liikkeestä pysäytys sujuu , kun palkkaan pallolla. Yhtäkkiä Topi oli sitä mieltä, ettei noutokapulaa voi nostaa maasta. Sen voi nostaa kiven päältä, kädestä kaikkialta muualta kuin maasta. Kapula on kyllä hurjan kaluttu ja ehkä tikkuinen, muttei se aikaisemmin Topia ole häirinnyt. Yksi ilta hermotuin ja hain metallikapulan , ja sen se haki ongelmitta. Ääliö koira!! Täytyy kai hankkia uusi noutokapula, että herra voi noutaa sen..
Olin taas agiliidon yksityistunnilla, pientä kehitystä ohjaajassa tapahtunut.. En koko ajan ollut Topin tiellä ja onnistuin jotkut käännökset oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Tietenkin uusia harjoiteltavia asioita taas tuli.
Kävin testaamassa harjoiteltuja taitoja epävirallisissa agi-kisoissa, ja tuloksena avoimen luokan voitto 0-tuloksella. Jotain siis on tapahtunut omassa päässäni.
Jälkitreenit alkoivat, mutta päätin keskittyä ensin omiin peltotreeneihin. Jälkitreenit ovat olleet pitkällä tauolla, ja haluan ensin varmistaa jäljen tarkkuuden tylsillä peltotreeneillä. Janojakin voi pellolla harjoitella. Yritin tunkea itseni alkukevään jälkikisoihin, mutta vaikeaa on. Jokainen kisa täynnä mihin soitin, yhteen onneksi pääsin varalle. Täytyy tyytyä kohtaloonsa, jollei jälkikisat onnistu alkukesästä..