25.2.08
Haasteet eivät näytä loppuvan, perjantai-iltana selkäni kipeytyi ja jouduin viettämään viikonlopun lähes vuodepotilaana. Sunnuntaina pidin koirille tottistreenit olohuoneessa. Ensin paikallaolo, niin että itse hiihtelin pois. Nätisti pojat pysyivät. Seuraavaksi paikallaolo, että heittelin tennispalloa ja patukkaa pitkin lattiaa. Yksi tervupoika meinas hermostua, kun sillä tavalla kiusataan, mutta pysyi paikallaan.
Paikallaolon jälkeen ensin Tempon kanssa ruutuharjoituksia, hyvin koira jo hakee kosketusalustan ruutumerkkien keskeltä, sen mielestä hauska leikki. Nyt pitää alkaa vahvistaa kestoa, kun tuo kärsivällisyys ei ole Tempon paras taito. Sen jälkeen vielä Tempon kanssa kaukokäskyt ja pikkuseuraamiset, niin että paikka pysyi. Hurjat palkat ja leikit ja Topi kehiin. Tempo istui rauppusilla ja katseli vinkuen, kun toiset saa aina treenata..
Topin kanssa aloitettiin luoksetulolla, palkkasin tiivistä eteentulosta. Nyt kun  ei voinut ottaa pitkää välimatkaa, niin Topi tui tosi lähelle ja kauniisti. Muutaman kerran makupalalla ohjasin siirtymään siitä sivulle ilman ilmahyppyä. Onnistuihan se näin. Tätä ei kannata kauheasti treenata, koska Topi on mestari ennakoimaan ja tekemään omin luvin. Seuraavaksi treenasin noutokapulan tuomista. Topille kapula suuhun, minä siirryin matkan päähän ja sieltä noutokäsky. Topi tuli, mutta jäi vähän kauas kapula suussa. houkuttelin sitä lähemmäs ja otin kapulan pois kun koira oli oikeassa paikassa. Sitten tein noutoharjoituksia lyhyellä matkalla, pallo palkaksi kun koira nosti kapulan maasta ja toi sen minulle. Siitä tuli kiva leikki ja Topi unohti, että oikeastaan inhottaa ottaa kapula maasta...
Onnistuuhan näinkin tokoilu ainakin pakon sanelemana, toivottavsti selkäni kuntoutuu ja pääsen pian taas liikkeelle.