26.11.07
Viikonloppu alkoi perjantai-illan agi-treeneillä. Minna oli lupautunut auttamaan, jotta oppisin juoksemaan radalla Topin kanssa. Ensimmäisellä radalla oli välistävetoja , ja silti piti olla koiran edellä ja painostaa sitä tekemään töitä. Toistojen kautta oma aktiivinen liike löytyi ja Topi alkoi sietää painostusta. Herkästi rimat tippuivat, kun koiralla oli kiire pysyä perässä.Toinen rata oli juoksurata, jossa lopussa oli tiukkoja käännöksiä ja haltuunottoja. Nyt tuli esille , ettei Topi oikein uskalla tehdä yksin töitä ja irrota minusta poispäin. Sen olisi pitänyt irrota minusta poispäin putkeen, mutta kun usko ei riittänyt, se tarjosi kaikkia lähellä olevia esteitä. Lopulta helpotimme asiaa Topille , ja saimme kuvion onnistumaan. Putken jälkeen oli pitkä/ vino suora, jonka päässä minun piti olla ennen koiraa. Topi sai minut kiinni puolessa välissä suoraa, eikä uskaltanut lähteä ohi.Loppukäännökset menivät kohtuullisesti. En tiedä kumpi meistä oli enemmän väsynyt treeneistä! Tätä nyt harjoitellaan kisatauon aikana, ja sitten tammikuussa näytetään, mitä on opittu!
Lauantaina oli jälkitreenien vuoro. Jana oli noin 15m pitkä, ja jälki kulki sitä noin 2m matkan ennen kuin lähti eteenpäin. Ensimmäinen keppi laitettiin noin 20 m päähän janalta. Näin yritetään saada Topille tarkkuutta heti jäljen alkuosassa. Janalle lähetys onnistui, Topi löysi jäljen, mutta lähti takajäljelle!! Koira takaisin ja uusi aloitus. Nyt sujui paremmin. Koira löysi jäljen ja lähti oikeaan suuntaan. Roikuin liinassa ja jarrutin koiran menoa. Ensimmäinen keppi löytyi ja sitä juhlittiinn kunnolla. Ensimmäisen kepin jälkeen Topin jäljestys rauhottui hieman, ei tarvinnut jarruttaa koko painolla vastaan. Kaikki kepit löytyivät, ja jäljellä pysyttiin. Nämä olivat viimeiset yhteistreenit, ja seuraavat joskus ensivuona riippuen lumitilanteesta. Ennen ensimmäisiin jälkikisoihin menoa tuo janatyöskentely pitää saada paremmaksi. Sehän ei vaadi kuin onnistuneita  harjoituksia. Aika ei vain tahdo riittää.
Sunnuntaina ilma oli kammottava, ja mehän laiskoteltiin. Pihalla otettiin  vain kapulan tuontia. Topi osaa tulla suoraan eteen, mutta kapula suussa se tahtoo mennä vähän oikean jalkani eteen istumaan. Palkka tulee vasemmalta. En oikein tiedä mistä virhe johtuu. Virheen suuruus kasvaa matkan pidentyessä. Nyt otettiin lyhyeltä matkalta, ja palkkasin Topia suoraan edestä. Nyt sain onnistumisia.