3.11.07
Perjantaina oli agi-treenien vuoro. Tarkoituksena harjoitella "vaikeampia" keppikulmia ja nopeita kontakteja.
Topi on oppinut hakemaan kepit suoraan ja 90 asteen kulmasta mollemmilta puolilta, mutta 90 astetta pienemmät kulmat eivät ole onnistuneet. En ole hoksannut, missä vika. Pääsääntöisesti koira tarjoaa toista keppiväliä. Minna lupautui katsomaan, että missä virhe tulee. Aloitimme harjoitukset niin, että Minna palkkasi koiraa oikeasta keppivälistä ja minä lähettelin 45 asteen kulmasta koiraa kepeille. Aluksi läheltä keppejä, mutta vähitellen kauemmas kepeistä. Lopulta Topi haki ensimmäsitä väliä 10/9 onnistuen. Kovassa vauhdissa keppivälin hakeminen ei onnistunut, ja syykin selvisi. Hypyiltä tultaessa teen pienen haltuunoton sanoen "tä", joka Tollolle tarkoittaa, että tule lähelle. No, koira tulee ja ohjautuu keppien kakkosväliin. Kun sanoin vain "kepit", ja  niin koira haki kepit 10/ 8 oikein. Kontaktiesteille haluan koiraan vauhtia??, koska se jää helposti katsomaan ja odottamaan minua. Haluan Topin suorittavan kontaktit itsenäisesti ja pysähtyvän kontakin alapäähän odottaen vapautus käskyä, joka meillä on "jes"= toimii samalla palkkana. Ilman houkutinta Topi juoksee puomin puolet matkaa täysillä ja sitten hidastaa alastulokontaktille. pysähtyy kyllä ja odottaa vaputus käskyä. Laitoin patukan kontaktin alapäästä noin 50cm päähän houkutukseksi. Nyt koiraan tuli vauhtia, ja pysähtyi ja vapautuksen jälkeen sai hakea patukan. Näitä harjoituksia lisää, niin eiköhän ongelma poistu.
Lumisena lauantai-aamuna oli vuorossa jälkitreenit. Tein jäljen Sirpalta saamien ohjeiden mukaan. Jälki meni noin 1m matkan janaa pitkin. Jäljen vanhetessa tein esineruutu- harjoituksen. Topi lähtee aina ensin ruudun takareunalle, ja tuo taka- ja keskialueella olevat esineet helposti. Edessä olevat esinnet vaativat uuden lähetyksen, tulevat vasta toisella haulla. Onneksi Topi on nopea esineruudussa.
Kun vein Topia janalle, se oli aika täpinöissä. Ennen janalle menoa odotin, että koira rauhoittuisi. Kun se oli rauhoittunut, menin janalle ja lähetin koiran. Nyt roikuin liinassa estäen Topia rynnimästä. Topi löysi jäljen ja lähti nenä maassa oikeaan suuntaan. Olin niin keskittynyt liinassa roikkumiseen, että yhtäkkiä huomasin olevani rähmälläni kanervikossa. Topi katsoi taakseen, mikä sille nyt tuli?? No, jäljestys jatkui nenä maassa(Topilla) ja kaikki kepit löytyivät. Jokaisen kepin kanssa leikimme ja vietimme aikaa. Omaa kompurointiani huomioimatta, hyvä jälkiharjoitus.
Tempo sai tehdä oman verijälkensä, joka näkyi hyvin lumisessa maastossa. Jälki oli aika suora ja noin 50m pitkä. Tempo ei oikein käsitä,ettei ruokaa löydy jäljeltä. Nyt laitoin pienen makupalarasian jäljen päähän. Tempo haki jäljen, kun välillä mustutin, että mitä piti hakea. Jäljenpäässä olevan verinen rätti ei Tempoa kiinnostanut, mutta makupalarasia kylläkin.