3.10.07
Tiistaina olimme viestitreeneissä.
 Mieheni suostui lähtemään, Jes!!
Menimme metsään, jossa maasto oli aika selkeää ja Topi näkisi helposti kohteen. Menin B-pisteeseen Topin kanssa. Ensimmäinen matka oli noin 100m. Lähettäessäni Topia matkaa se ei meinannut millään lähteä, palasi takaisin ja alkoi haukkua. Napakaasti kielsin moisesta touhusta, otin sen vierelleni ja uusi lähetys. Nyt koira lähti, ja mieheni nähdessään varmuus eteenpäin menoon vahvistui. Minun luokseni Topi juoksi varmasti ja suoraan. Koska Topille saalispalkka on hyvä motivaattori, niin pyysin mieheni ottamaan lelun ja palkkaamaan sillä, kun Topi tulee. Siirryimme Topin kanssa kauemmas metsään. Odotin, että koira rauhottuisi, kyselin ennen lähetystä, mihin Ismo jäi. Nyt koira lähti, pari kertaa vilkuili taakseen, mutta lopulta lähti tavoittelemaan Ismon heiluttelemaan "saalista". Taas siirryin kauemas, nyt matka oli noin 150m. Topi tuli luokseni nopeasti ja suoraan. Nyt lähetys onnistui hyvin, koira lähti suoraan taakseen vilkuilematta Ismon luo. JES!! Topin etu on, että molemmat osaamme olla riittävän rauhallisia , mutta kuitenkin määrätietoisia. Nyt näytti hyvältä. Päätimme, että jatkamme näitä helppoja metsäharjoituksia, että Topille tulisi varmuus matkaan lähdössä.
Keskiviikkona oli vuorossa pitkä metsälenkki ja tottistreenit koulutuskentällä. Koirat juoksentelivat pari tuntia ensin metsässä eestaas. Tällä kertaa Topi ei tehnyt yhtään saalistutarkistus ryntäyksiä. Ehkä metsäneläimet olivat poistuneet sumun takia. Tällaiset lenkit ovat mukavia.
Tottiskentällä otimme noutoharjoituksia. Ensiin esteen ylityksiä, patukka suussa. Kerran Topi mätkähti A-esteeltä alas, kun piti katsoa, mihin minä jäin. Siperia opettaa.. Seuraavalla kerralla se meni takasti keskeltä A-esteen yli. Kumpikin este suoritettiin aina edestakaisin, että Topille tulisi mielekuva, että näin nämä esteet suoritetaan. Lopuksi oli kapulapitoharjoitus ja lyhyeltä matkalta noutoja. Tänään Topi malttoi istua, kun heitin kapulan, mutta se haettiin riemuissaan ja vähän sitä piti pureskella, kun koira toi sitä minulle. Vielä Topi ei osaa tuoda kapulaa suoraan eteeni. Tässä noudossa on monta pikkuasiaa, jotka vielä pitää saada kuntoon.. Työsarkaa riittää... Lopuksi etenmeno harjoitus ja farkunlahje silpottiin palasiksi.
Tempo sai myös harjoitella noutoa. Sen pieneen päähän ei mahdu, että kapula suussa tullaan suoraan sivulle istumaan. Pääsääntöisesti se tuo sen suoraan eteen jääden seisomaan. Kun napakasti muistutin asiasta, niin sitten ei voitu ollenkaan laittaa kapulaa suuhun. Voi rähmä, kuinka schipperke osaa...
Lopulta pääsimme yksimielisyyteen, miten noutoliike pitää suorittaa. Ahkerat seuraamisharjoitukset näyttävät onnistuneet, koska nyt paikka pysyy, käänökset oikealle vielä löysiä. Temponkin treenit loppuivat eteenmenoharjoitukseen. Lelu suussa se ryntäili pitkin kenttää kunnes löytyi herkullinen tyttökoiran haju; silloin unohtui lelu ja muu maailma..