11.10.07
Tiistai aamuna olin koirien kanssa metsälenkillä ennen töihinlähtöä. Koirat saivat juosta vapaana, ja niin ne tekivätkin. Tempo ja Topi juoksivat pitkin poikin metsässä erilaisissa projekteissa, niin että perävalot vain näkyivät. Tiistai-iltana tultuani töistä ihmettelin , miksi Topi kuono on yhdestä kohtaa turpea. Ajattelin, että ampiainen pistänyt, enkä enempää huolestunut asiasta. Iltalenkillä Topi oli ripulilla, eikä syönyt mitään, ja oksensi juomansa veden samantien. Yö juostiin ulkona ripulin takia( ihan normaalia koiraelämää!)
Keskiviikko aamuna olin harjoittelemassa agilitya. Välistävetoja ja rytmitystä Minnan tiukassa komennossa. Koirassa ei muuta kummallista, kuin kuono turvoksissa, ehkä hieman enemmän kuin tiistaina. Vauhtia ja temeramentti ihan normaalia.
Olin ke-yönä töissä; Ismo soitti töihin ja sanoi, että Topi ei ole kunnossa. Se ei syö, ripuloi ja on rauhallinen. Jos Ismo huomaa koirassa jotain outoa, silloin koira voi oikeasti huonosti.
Keskiviikko aamuna, kun tulin töistä Topin kuono oli turvonneempi, huulet roikkuivat ja se näytti ihan saksanpaimenkoiralta.Tarjosin sille muutaman kuivanappulan, mitkä se söi, mutta oksensi tunnin sisällä pois. Koira onneksi joi, ehkä tavallista enemmänkin.
Tilasin eläinlääkäriajan, ja iltapäivällä pääsimme lääkäriin. Eläinlääkäri totesi heti kerrottuani koiran oireet, että käärme on 90% varmuudella purrut koiraa. Lokakuussa käärme liikkeellä! Topilta otettiin vielä verinäyte, jossa tarkistettiin tulehdusarvot. Ne olivat aivan normaalit, mikä vielä vahvisti käärmeen pureman tod. näköisyyttä. Eläinlääkärin mielestä ampiaisenpisto ei saa aikaan noin kokonaisvaltaista reaktiota.
No, Topi sai kortisonia pistoksena ja elektrolyyttinestettä. Nyt podemme kotona viikonlopun yli, ja maanantaina uudestaan soitto eläinlääkärille, koiran voinnista.
Kortisonin pitäisi alkaa vaikuttaa  vuorokauden kuluessa vähentäen kudosturvotusta kuonossa ja suoliston limakalvoilla.
Nyt Topi on rauhallinen, nukkuu ja käy välillä nojailemassa minuun. Eihän sitä koskaan voi olla tyytyväinen, odotan jo , koska alkaa taas tollomainen sähellys. Päätin, että kyytabletit kulkevat aina mukana ja että Tollolle hankitaan vakuutus!