30.10.07
Loman viimeisenä päivänä pitää kai kertoilla, mitä taas tuli touhuttua.
Tampereelta palattuamme menin keskiviikkona TKK:n treeneihin. Harjoittelimme jääviä liikkeitä, koska Tollo menee helposti sekaisin käskyissä. Maahanmeno on Topilla nopea, niin keskityime liikkeestä istumiseen. Aluksi otin niin, että hidastin kävelyrytmiä käskyn antaessani, että koiralla mahdollisuus totella. Kun sain onnistumisia, niin tein pari harjoitusta normaalilla askelrytmillä. Nekin onnistuivat!! Lopuksi harjoittelimme luoksetuloa, koska Topilla on taipumus rynnätä päin. Sain hyvän neuvon, miten saan sen hidastamaan ja istumaan. Koiran rynniessä päin lähdenkin ottamaan askelia koiraa kohti; koira hämmentyy ja hidastaa.Jopa Topikin nosti korvat pystyyn ja ihmettelli, mitä hittoa tuo touhuaa, hidasti ja istui kauniisti eteen. En malttanut olla harjoitelematta kaukokäskyjen asentoja, mutta meiltä molemmilta meni hermo, ja jätimme harjoitukset siihen. Loppupalkaksi eteen menoharjoitus ja sitten kotiin.
Tempo harjoitteli noutoa, josta olen onnistunut tekemään sille yäk-liikkeen. Leikin ja saaliin kautta sain Tempon innostumaan kapulasta ja hakemaan lyhyeltä matkalta sen. Luovutus ei ollut mallikelpoinen, mutta hyvä näin. Seuraaminen on parantunut huomattavasti, paikka pysyy käänöksissä.
Seuraavana päivänä oli jälkitreenien vuoro. Harjoittelin janaa Topin kanssa ja Tempolla oli ensimmäiset verijälkitreenit. Tein Topille kaksi janaa, joissa jälki toisessa ristesi suoraan janaa toisessa vähän vinossa.
Janalle mennessäni Topin nenä kävi ja se haki jälkeä. Janalla se rauhoittui hyvin, ryntäsi janalle, löysi jäljen ja aloitti sähläämään.Meni jälkeä oikeaan suuntaan, palasi takaisin syömään makupaloja , pyöri ympäri.Lopulta lähti jäljestämään kauniisti. Kepit löytyivät ja loppu jälki sujui kauniisti.Toinen jana meni paremmin, mutta siinäkin esiintyi samanlaista sähläystä.
Tempolle tein suoran ja lyhyen verijäljen, jonka en antanut kauan vanheta. Hetken Tempo ihmetteli, eikö jäljeltä löydy yhtään ruokaa. Hitaasti, mutta varmasti pääsimme jäljen loppuun. Tempo ei oikein ymmärtänyt, mitä iloa verisestä rätistä on, joka odotti jäljen lopussa. Odotti, että missä se ruoka/palkka viipyy. Ei hullummin ensimmäinen treeni Tempolta sujunut.
Viikonloppuna oli vuorossa agi-hyppelykisat, joissa Topin kanssa teimme kaksi kaunista hyllyä.Koira toimi hienosti, teki kontaktit opetellusti, kääntyi pienissä väleissä, haki kepit vauhdilla ja kulmista! Kunhan ohjaaja olisi ollut yhtä taitava! Ekalla radalla valssissa käsi liian korkealla, joka ohjasi koiran esteen väärälle puolella ja toisella radalla olisi pitänyt vaihtaa puolta ennen A-estettä, jotta Topi olisi osannut hakea oikean putken pään. Kaikesta huolimatta hyvät radat!
Maanataina olin Sirpan luona jälkitreeneissä harjoittelemassa janoja. Teimme 5 janaharjoitusta, ja sain hyviä neuvoja jatkoon. Pitää roikkua liinassa, eikä sallia ilmavainuja, keppipalkka paremmaksi, ja x-harjoituksia janalle. Tästä on taas hyvä jatkaa.

Topin kisaradat