23.10.07
Vihdoin koitti kauan odotettu loma, ja Topin kanssa matkustimme Tampereelle lomailemaan. Tempo meni Pilvin luo syyslomalle kalastelemaan ja Cherry-mummo äitini luo hellittäväksi.
Menimme Tampereelle Punkalaitumen kautta, jossa pidettiin Belgi-yhdistyksen poikamiespäivät = jalostustarkastus. Kasvattaja houkutteli minut sinne, koska en ole mikään näyttelyissä juoksija. Jalostustarkstuksessa oli sekä ulkomutotarkastus, että TAN-testi.
Saavuttuamme Topi ilmoitti kaikille kuuluvalla haukulla, että saavuimme ja sairasloma ja laiskottelu saa nyt jo riittää. Tahtoo toimintaa ja heti !! No, Kasvattajan kerrottua "ystävällisesti" Topille asioiden oikean laidan, Topikin päätti ottaa vähän rauhallisemmin.( ainakin niin kauan, kun oltiin samassa paikassa )
TAN-testissä tarkastettiin koirien luoksepäästävyys, laukauksensietokyky ja taistelutahto. Topi sai kaikista arvosanan Hyvä.
Ulkomutotarkastuksessa ruotsalainen tuomari tutki koiraa, ja arvioi sen kaikki puolet. Hän kertoi sen sekä suullisesti että saimme kirjallisen paperin asiasta. Lyhyesti: Iso uros, jolla ahdas etupää,joka näkyy liikkeissa. Lyhyt kaula, isot korvat, pitkä kuono-osa. Kokoonsa nähden vähän massaa.  Karvan väri ja laatu hyvä.
Lopulta pääsimme lähtemään Tampereelle.
Seuraavana päivänä lähdin Topin kanssa metsävaellukselle Oriveden metsiin, Pukalan reitistölle. Kiersimme reittiä 6 tuntia. Välillä istuen laavuilla ja eväitä nauttien. Topilla oli oma reppu, jossa oli sen eväät ja muut tarvikkeet. Hyvin reppu pysyi Topin vauhdissa paikallaan. Topi oli kiinni 20m liinassa, joten se sai tutkia ympäristöä melko vapaasti. Saalista haettiin aika ajoin ja jokaiseen rapsahdukseen hiljaisessa metsässä se reagoi. Kun palasimme takaisin Tampereelle, Topikin oli väsynyt, se nukkui koko illan jalat suorina.
Tiistaina kävimme tutustumassa Tampereen ulkoilumaastoihin. Topi oli taas liinassa kiinni. Se olisi halunnut jahdata variksia, mutta sain sen ensin kiellolla ja vielä liinalla napakasti nykäisemällä toisiin ajatuksiin. Tein vielä testin: kävelimme kohti maassa taapertavia variksia, Topi katsoi niitä, vilkaisi minua. Kielsin sanomma, EI !, ja koira tuli luokseni. Topihan vasta ajatteli. Saisikohan tällä karsittua pupujen saalistusta + hakemista ?
Onneksi loma ei ole vielä ohi, ehdimme puuhata vielä vaikka mitä, jälkeä, tottista, agilityä. Vähitellen olen aloittanut opettaa Topille niitä AVO-luokan liikkeitä, joita se ei vielä osaa, noutoa ja kaukokäskyjä. Nouto on aika hyvässä kuosissa, mutta kaukokäskyt ovat vasta aloitusvaiheessa; harjoitellaan takapalkkaa ja oikeaa liikkeiden tekniikkaa. Työsarkaa riittää...
Tempollekin löytyi uusi laji, nimittäin verijälki. Olen joskus harjoitellut sitä vehnieni kanssa. Koiramme-lehdestä luin, että laji on nykyään kaikille roduille avoin. Kokeilen ainakin, miten Tempo oppii asian. Ainoa huono puoli lajissa on sen suttaisuus. Vaatteet ja kädet väkisinkin veressä treenien jälkeen. Kiva mennä kauppaan mejä-treenien jälkeen, aika outoja katseita saa osakseen..
 Sain myös Tempon alkuvuoden Toko-kisoihin mukaan. Ei tässä laiskana ehdi olla.