23.9.07
Yritin laiskotella Topin kanssa, mutta jo muutaman lepopäivän jälkeen Topi oli sitä mieltä, että nyt on laiskoteltu riittävästi. On aika ryhtyä hommiin!
Perjantai- iltana olimme PK-tottis treeneissä. Noudatin hyväksi havaisemaani kaavaa koulutukseen menossa, ja homma toimi taas. Kouluttaja oli sitä mieltä, että perusasiat ovat nyt kunnossa, että voimme aloittaa varsinaisen koulutuksen! Topi ei siis komentanut minua yhtään treeneissä, vaikka palkkana patukka, päästi käskystä irti, ja odotti kuuliaisesti käskyjä, eikä ennakoinut.
Kerroin, että talven aikana on takoitus opetella noudot kuntoon kokonaisina suorituksina. Aloitimme hypyistä, kouluttaja halusi nähdä missä vaiheessa olemme. Kyllähän Topi hypätä osaa, mutta innostuu niin paljon, ettei tavara pysy suussa. A-esteen Topi meni vauhdilla, eikä ymmärtänyt pelätä yhtään. Ensi kerralla harjoittelemme esteitä niin,että Topilla on tavara suussa. Lopuksi teimme eteenmenoharjoituksen. Klo oli noin 21.30 eli oli jo pimeä. Kouluttaja vein tavaran kentän päähän, ja sanoin, että Topin on seuratttava kontaktissa väh. 10 askelta. No, sehän on vaikeaa, kun 2 askeltakaan ei tahdo onnsitua, kun tavaa vetää puoleensa. Lopulta seuraaminen onnistui, ja Topi pääsi hakemaan patukkansa. Aikansa tavaraa pimeydestä etsittyään, Topi löysi patukan ja voimme lähteä kotiin. Onnistuneiden treenien jälkeen oli kiva lähteä kotiin. Olemme ihan oikeasti menneet eteenpäin.
Lauantaina oli viesti-treenien vuoto. Koska Soile halusi lopettaa viestin treenamisen kanssamme, sain suostuteltua mieheni mkaan viestitreeneihin. En edes kerro, mitä jouduin lupaamaan...
Treeneihin tuli mukaan kaksi muuta koirakkoa, jotka olivat samantasoisia kuin me. Matkat olivat lyhyet, ja etapit helpot. Ensimmäisen matkan Topi teki hyvin, mutta kahdella seuraavalla matkalla se epäröi lähteä matkaan molemmissa päissä. Lopulta, kun annoimme äänimerkin, se lähti matkaan. Nyt täytyy tosi helpossa harjoituksessa harjoitella noita lähtöjä, että sillä riittäisi rohkeus lähteä matkaan. Mieheni oli positiivisesti yllättynyt harjoituksista, kun siellä lopuksi juotiin kahvit. Ei siis ihan tyhmä laji!
Sunnuntaina oli agility- kisojen vuoro. Olemme toki treenailleet säännöllisesti, mutta edellisen kerran kisanneet heinäkuussa. Jännityksellä odotin, miten kisat tulisivat sujumaan. Eka rata sujui hyvin, mutta sama rima tippui kahteen kertaa. Rimanpidikkeissä siis vika! Kontaktit Topi teki hyvin. Tulos 10 ja sijoitus 6.
Toinen rata oli virtaava, eikä siinä ollut paikkoja, missä koiralta olisi pitänyt saada vauhti kokonaan pois. Tämän tyyppiset radat sopivat meille, ja tuloksesta sen näki. Siis tulos 0 ja sijoitus 2. Ensimmäinen nousu-nolla.
Ratojen suorittaminen Topin kanssa vaatii täydellistä keskittymistä suoritukseen, etten radan jälkeen osaa yhtään sanoa, miten sujui. Onneksi Ismo oli kuvaamassa suoritukset, että voin katsoa niitä jälkikäteen.
Riikka ystävällisesti liitti videot tähän liitteeksi. Kiitos hänelle.

Topin kisat

Näin sujuu laiskottelumme!