12.9.07
Tänään olin koirapoikien, Tempon ja Topin kanssa esineruutuharjoituksissa ja BH-treeneissä.
Esineruudun tein 20 m leveä ja 50m pitkän. Topilla oli kaksi täysin vierasta tavaraa, jotka olin aamulla hakenut kirpputorilta, pieni lapsen kenkä ja hanska. Topin mielentilaharjoitukset jatkuivat ja toin sen paikalle kaulapannasta kiinni pitäen ja estäen sen riekkumisen. Kun tallasimme esineruutua, Topi istui rauhassa odottaen. Meidän Tollo!! Ei haukkumista  eikä remmissä riekkumista.
Toinen esine piilotettiin takareunaan ja toinen keskelle, mutta lähelle sivureunaa.
Kun vein Topin lähetyslinjalle, vaadin sitä kulkemaan vieressä riuhtomatta. Ennen ruutuun lähetystä odotin niin kauan, kunnes koira rauhoittui. Ja Topi löysi ensimmäisen esineen takareunasta, ja aika 40s. Toinen esine löytyi yhtä nopeasti. Sovimme, että seuraavalla kerralla harjoittelemme etureunan esineitä, koska ne saattavat Topille olla vaikeita.
Rauhassa kävelimme autolle, Topi sai vettä ja autoon lepäämään.
Tempo sai myös hakea omia tavaroitaan esineruudusta. Se myös löysi kaikki rakkaat tavaransa, eihän niitä voi metsään jättää. Se hyppeli kanervikossa esineitään hakien ja toi niitä sitten ylpeänä minulle.Tempossa on myös hyvää PK-koira ainesta.
Seuraavaksi siirryin Bh-treeneihin. Ensin oli Tempon vuoro. Harjoittelimme paikallaoloa ja noutoa.
Se pysyi hyvin paikallaan, vaikka ympärillä hyöri muita treenajia ja ihania tyttökoiria. Muutaman kerran se meinasi aloittaa kitinän, mutta nopea muistutus lopetti sen.
Nouto sujuu jo paremmin. Heiitn kapulan lähelle ja keskityin palkkaamaan oikeasta loppuasennosta.Vaihdoin nouto käskun "Hae" sanasta "Tuo", koska Tempo reagoi jälkimmäiseen selvästi paremmin. Tiedä sitten missä syy.
Topi oli sillä aikaa kerännyt autossa voimia, ja oli sen vuoro aloittaa Bh-treenit. Taas seistiin auton vieressä niin kauan, kunnes koira rauhoittui ja istui. Paikallisten hajujen tarkistus ja sitten hallinnassa kentälle. Nyt harjoittelimme kokeeseen ilmoittautumista, luoksepäästävyyttä, henkilöryhmää ja paikallaoloa. Tässä järjestyksessä.
Topi yritti pari kertaa aloittaa riehumisen, mutta kielsin heti ja palkkasin makupaloilla, kun koira istui viereeni. Kokeeseen ilmoittautumisen sujui hyvin. Parina oli narttukoira. Hieman Topi oli siitä kiinnostunut, mutta malttoi pitää nenänsä erossa tytöstä. Luoksepäästävyydessä piti tuomarin luo mennä remmi löysällä, ja antaa koiran haahuilla vapaasti. Kas kummaa.. Topi kulki vierelläni tuomarin luo ja istahti viereeni, kun tuomari tarkasteli koiraa. Olin aivan onnesta soikeana. Tämä on ollut Topille aina vaikeaa, kulkea kohti vierasta ihmistä, jota ei saa mennä tervehtimään.
Henklöryhmä sujui aivan yhtä loistavasti, sekä remmissä että vapaana. Topi ei vilkaisutkaan ihmisiin ja seurasi hyvässä kontaktissa. On se vaan taitava koira!!
Seuraavana vuorossa oli paikallaolo.Topi oli paikallaolossa 6,5 min, jonka jälkeen kävin vapauttamassa sen. Samaan aikaan kentällä heiteltiin palloja ja riehuttiin toisten koirien kanssa. Vielä muutama viikko sitten tämä ei olisi Topilta onnsitunut.
Lopetin treenit tuttuun tapaan eteenlähetyksellä, missä Topi sai hakea farkunlahkeen, riehua sen kanssa ja repiä lahjetta riemuissaan. Lopuksi sain Topin taas kentälle noin 3 sek. kyljelleen makaamaan. Nyt kotona makaa väsynyt ja huokaileva koira.
Topi oli pysynyt koko treenin ajan  hyvässä mielentilassa, se toimi innokkaasti, mutta keskittyneen rauhallisesti. Olisikohan tämä se kaava, jolla saan Topin viretason tasaiseksi treenien ajaksi. Vireen nostaminen ei Topin kohdalla ole mikään vaikea temppu, mutta tämä säätely ja vireen laskeminen on ollut tähän asti aika vaikeaa. Nyt treeneistä taisi jäädä meille kaikille hyvä mieli, minulle ainakin.