1.8.07 keskiviikko
Sunnuntaina olimme Topin ja Soilen kanssa ensimmäisissä yhteisviestitreeneissä. Aluksi en meinanut ottaa koiraa ollenkaan mukaan, mutta koluttajan kanssa puhuttuani päätin ottaa Topin mukaan. Yhteistreeneissä oli Topille monta uutta asiaa, treenit vieraassa metsässä, uudet koirat, uudet ihmisiet ja matka pitkä ilman näköyhteyttä.
Olin varma, ettei koira selviytyisi. No, taas yllätyksiä tiedossa. Välit A-B ja A-C koira juoksi hyvin määrätietoisesti ja suoraan. A-D välillä alkoivat vaikeudet, Topi alkoi komentaa ja epävarmana juosta ympyrää. En tiedä komensiko koira vai oliko se epävarma ja kysyi turhaantuneena neuvoa. Lopulta menin näyttäytymään koiralle ja se pysyti juoksemaan matkan.
Treenien jälkeen saimme lisäneuvoja, miten jatkaa eteenpäin. Treenit metsään, toistoja ja jatkuvaa vaikeuttamista. Kouluttajat vakuuttivat, että alkutyön jälkeen viesti ei vaadi paljonkaan harjoittelua.
Taas Topiin ihastuttiin sen vietikkyyden ja temperamentin takia.
Itse olin positiivisesti yllättynyt koiran suoritukseen, se selviytyi perusviestistä, mutta vielä ei usko riittänyt pitkään matkaan. Tästä on hyvä jatkaa...
Keskiviikkon jatkoimme viestitreenejä vieraassa metsässä. Solie meni mesäpäähän ja minä jäin A-pisteeseen. Minun luokse tullessani koira joutui juoksemaan vasten aurikoa, ja sen takia Topin lähdöt minulle päin olivat epävarmoja.
 Vasta treenin jälkeen tajusin, että Topi hakee vastaanottajaa katseella eikä hajulla. Lopuksi teimme helpon tasamaan treenin, jossa koira koko ajan näki kummantkin. Nyt se juoksi suoraan kyselemättä tai haukkumatta. En ole ymmärtänytkään kuinka häiriöherkkälaji viesti on. Onneksi Soile on kärsivällinen kouluttaja ja jaksaa treenata kanssamme.
Pian täytyy ottaa viestitreeneihin mukaan jälkitreenit, jospa Topi oppisi käyttämään nenäänsä matkalla pisteiden välillä.