13.8.07
Vaikka treeniblogissa onkin ollut hiljaiseloa, koiraharrastuksissa ei ole ollut. Olemme treenaanneet tokoa, jälkeä, viestiä.
Sunnuntaina olin Tempon ja Topin kanssa toko-kisoissa, koska halusin päästä eroon typerästä jännittämisestä. Tempo kisasi AVO-luokassa ja Topi ALO-luokassa.
Ensin oli Tempon vuoro. Paikallaolo 8 pist., koira pysyi paikallaan, mutta piippasi ( naapuri narttua astui toisella puolella oleva uros) eikä noussut ekalla käskyllä perusasentoon.
Seuraaminen 7 pist. koira seurasi vähän takana. En tiedä harpoinko liian lujaa, ettei pikkukoira pysynyt perässä. Maahanmeno 9,5 pist, ja seisominen 10 pist. Noutaminen 0 pist( joku ääliö koski koiraa ennenkuin liikkeenohjaaja sanoi kiitos!) Kauko-ohjaus 0 pist. Tempo oli maassa, eikä tehnyt mitään. Estehyppy 9 pist. ja kokonaisvaikutus 8 pist. Lopuksi tuomari sanoi, että Schipperkeä on varmaan vaikea kouluttaa, että hän nostaa hattua, että  koira tottelee niinkin hyvin. Kokonaispisteet 121 pist.
Sitten oli Topin vuoro. Paikallaolossa oli kolme belgiä, yksi howavart, yksi snautseri ja yksi englannin vanha lammaskoira. Topi oli belgin ja lammaskoiran välissä. Ensin lähti heti lammaskoira omistajansa luo, sitten lähti howavart, ja kun liikkeenohjaaja sanoi "aika", lähti snatseri, ja aloitti hullun juoksun ympäri kenttää. Kahta belgiä ei tarvinnut kahta kertaa käskeä mukaan, ja Topi oli se toinen. En tiedä kenet olisin halunnut kuristaa....
 Onneksi saimme toisen belgin kanssa ottaa uusinta paikallaolon, joka sujui niinkuin pitääkin.Kerran Topi korjasi asentoa, siitä 9 pist. Tästä sähläyksestä johtuen Topi oli aika kierroksissa, kun menimme suorittamaan loppuja tokoliikkeitä. Seuraaminen taluttimella 10 pist. ilman 8pist. Topi ei kyennyt suoraan perusasentoon ja kanitti juoksuosuudessa. Maahanmeno liikkeen yhteydessä 0 pist. Topi ei kai kuunnellut tarpeeksi tai sanoin liian nopeasti käskyn. Seisominen 9 pist. Estehyppy 9,5 pist. ja luoksetulo 7 pist. vino perusasento ja Topi taas törmäsi minuun tullessan eteen. Kokonaisvaikutelma 8.
Kokonaispisteet 157.
Kokeessa oli se hyvää, ettei minua jännittänyt juurikaan, tuomari ja liikkeenohjaaja olivat selkeitä ja perustelivat pisteet, ja antoivat ohjeita. Kotimatkalla päätin, että nyt alan harjoitella tosissani Topin hallintaa sen ollessa korkeassa vietissä, koska ympäristön aih. häiriöitä en pysty eliminoimaan pois. Vaikka kuinka tekisin töitä koiran rauhoittamiseksi, niin aina sattuu jotain, että Topilla silmät pyörii päässä ja aivot kateissa. Haluan hallita koiraa kaikissa tilanteissa, ja koiran ollessa minkälaisessa mielentilassa tahansa!