Maanantai 9.7.2007
Topi ja Tempo varmaan jo odottavat, että emännän loma loppusi, että saisivat vihdoinkin levätä.
Topi " the Tollon" toko-kisat lähestyvät uhkaavasti. Juhannuksen jälkeen olemme treenanneet tokoa ja Bh-koetta vasten. Lähes joka päivä jotain pientä.
Tänään olin oikein kentällä treenaamassa paikallaoloa, hyppyä ja noutoa. Ne alkavat sujua.
 Ensin leikin kahdella lelulla saalisleikkiä Topin kanssa, että sain suurimman virran pois.Ensimmäisenä oli uusi asia;  harjoittelimme tokohyppyä. Yllättävän hyvin se sujui. Seuraavaksi otin seuraamisia, palkiten lelulla. Lelulla palkaten Topi on korkeassa vireessä, ja keskittyminen tahtoo herpaantua. Nyt harjoittelimme keskittynyttä seuraamista, vaikka lelu heilui  Topin seuraamista häiriten... Noudon harjoittelussa oli kapulan pitäminen ja kapulan heitto. Pito sujuu ja luoksetulo onnistuu. Heitto vaatii vielä harjoittelua. Topi ei millään meinaa malttaa pysyä paikallaan, kun kapula heiluu kädessäni ja lentää.
Senjälkeen paikallaaoloharjoitus, pituus 6 min, ja TOPI PYSYI!!! Tosi hienoa, kentällä ei ollut tosin muita koiria, mutta pikkulinnut aih. kyllä häiriötä.
Lopuksi eteenmenoharjoitus. Vein ensin lelun vain muutaman metrin päähän ja jäin viereen seisomaan. Käskin Topin eteen ja saman tien karjuin koiran maahan. Topi meni hämmästyneenä maahan, ja sitten tuli palkka. Kolmannella kerralla vein lelun kauemmas ja jäin koiran viereen seisomaan. Topi meni taas maahan käskystä. Olin ihmeissäni, ei Topi voi tajuta asiaa näin nopeasti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun harjoittelimme asiaa...
Lopuksi vein Topin metsälenkille ja uimaan. Kotimatkalla autossa makasi väsynyt, mutta kenties onnellinen koira.
Tempon kanssa harjoittelemme AVO-luokan liikkeitä. Kaikki alkavat olla paketissa, vain paikallaolo on vaiheessa. Pitäisi löytää Tempolle toko-koe, ilmoittautua kokeeseen, niin löytyisi motivaatio harjoitteluun.
Ensi viikonloppuna on edessä agi-viikonloppu Kokkolassa. Tempo ei kisaa, mutta Topi starttaa ekoihin 2-luokan kisoihin. Hieman ahistaa...