Tiistai 24.7.
Topin toko-kisan jälkeen päätin,että nyt on Tempon vuoro osallistua toko-kisoihin. Pääsinkin yhteen kisaan varalle. Katsotaan mahdummeko mukaan.
Olemme treenaaneet AVO-luokan liikkeitä. Paikallaolo on mennyt selvästi eteenpäin, mutta nyt kaukokäskyt tuottavat ongelmaa. Olen palkannut Tempoa takapalkalla, ja tänään se keksi, ettei tiedä mitä istu-käsky tarkoittaa. Olla möllötti ja katsoi minua. Odotti pääsevänsä nopeammin takapalkalle, jos ei tottele!! Kun olimme keskustelleet asiasta, Tempo taas muisti, mitä istu-käsky tarkoitti.
Schipperke oppii asiat nopeasti kuin paimenkoira, mutta on jääräpäinen kuin terrieri. Naksulla ja makupaloilla koira toimii loistavasti, mutta pelkällä kiitoksella katsoo minua, ja ihmettelee, että ilmaiseksiko tätä pitäisi tehdä!! Kärsivällisyys on joskus kovilla...
Kävin eilen testaamassa Tempun agility-hyppytekniikkaa. Nyt hypyt menivät tyylipuhtaasti, mutta nopeasti koira tuntui väsyvän. Huomasin se takajalkojen tärisevän harjoituksen jälkeen. Luulisin koiran olevan hyvässä kunnossa, kun joutuu Topin kanssa pitkin metsiä juoksemaan.
Topin kanssa olemme pk-kurssilla, että tulisi treenattua ahkerammin ja saamme opastusta, miten selvitämme bh-kokeen.
Agility on Topinkin kanssa nyt vähemmällä, kun aika ei riitä kaikkeen.