23.6.07 Sunnuntai
Juhannuksen voi viettää myös agilitya harrastamalla. Olin Tempon ja Topin kanssa lähiseuran järjestämissä Juhannuskisoissa. Topi starttasi 4 ja Tempo 2 kertaa.
Lauantain ensimmäinen Topin rata oli teknisesti helppo, ja siinä ratkaisi ohjaajan rauhallisuus ja huolellinen ohjaus. Tällä radalla Topi oli rauhallinen, eikä kiihtynyt liikaa Tulos 0 ja sij. 2. Suoritus tuntui hyvältä ja olin siihen tosi tyytyväinen. Olisipa sen saanut videolle.
Toinen rata oli hyppyrata. Tuli taas todistetuksi, ettei meillä ole vielä asiaa hyppyradoille. Suoritus ei pysy kasassa ja Topi saa itsensä kiihdytetyksi täyteen kiihkoon ja vauhtiin. Tuloksena hylly.Näitä ratoja pitää harjoitella lisää.
Illalla Tempo starttasi ensimmäisen kerran kuuteen kuukauteen. Rata oli hyppyrata, ja rimat täydessä medi-korkeudessa. Tempo hyppi tosi kauniisti ja teknisesti oikein. Hienoa!! Tulos oli 15, suurin syy oman ohajuksen löysyys, koska vain nautin Tempon kauniista hyppytekniikasta.
Sunnuntaina kisapaikalle saavuttuamme totesin Topin olevan täyttä kiihkoa  Se haukkui kaikkea ja kaikille. En millään saanut sitä rauhalliseksi. Ensimmäinen rata oli vielä juoksurata, jossa olisi pitänyt olla molempien tasapainossa. Odotellessamme lähtövuoroa Natta karkasi Riikalta ja juoksi luoksemme. Siitä tuli sellainen härdelli, enkä saanut Topia senkään vertaan rauhoittumaan ennen lähtöä.
Laittaessani koiran lähtöön tiesin, että vaikeuksia tiedossa. Lähtösuoralla oli kepit, joille Topi ryntäsi liian lujaa ja toiseen väliin. Loppurata meni paremmin, ja loppua kohti suoritus parani. Tulos 5 ja sij. 2.
Toinen rata oli onneksi teknisempi, että sain Topin vauhtia vähän jarrutettua. Yritin kuvitella itseni jäätävän rauhalliseksi, vaikka koira kävi kierroksilla. Psykkaus kannatti. Tulos 0 sij. 1 ja siirto 2. luokkaan.
Nyt jätämme agiliyn vähäksi aikaa vähemmälle ja harjoittelemme Tokoa, PK-lajeja ja koiran hallintaa.
Tempolla oli lauantai-iltana vielä yksi stratti. Tempolla riitti vauhtia ja ohjasin sen suoraan putken väärään päähän. Tulos siis hylly. Kyllä harmitti!