25.6.07 Maanatai
Sunnuntaina kävin Topin kasvattajan luona kyselemässä neuvoja noudon kasaamiseen ja jäljestyksen vaikeuksiin. Noudossa en saa vieläkään heittää kapulaa, vaan vien sen ja Topi hakee ja tuo luokseni.
Jäljellä Topille tehtiin lyhyitä peltojälkiä myötätuuleen ja keppi päässä palkkana. Koira söhelsi ja rynni. Kasvattaja teki vielä yhden jäljen ja Topi kytkettiin kaulapannasta liinaan, joka kulki valjaitten alta. Minä roikuin liinan päässä painona, enkä päästänyt koiraa eteenpäin, ennenkuin se oli ottanut jokaisen makupalan.
En saanut reagoida, jos koira pysähteli vaan odotin rauhassa koiran omaa ratkaisua. Lopputuloksena oli tarkka ja rauhallinen jäljestys. Kepin nostosta piti palkita ruhtinaallisesti ja leikkiä koiran kanssa.

Maanantai-  iltana piti mennä heti testaamaan jäljen tekoa. Menin läheisille pelloille, jotka oli niitetty ja tein kaksi pitkää suoraa jälkeä, joiden päässä oli keppi palkkana. Molemmat jäljestykset sujuivat tarkasti, ja nenä pysyi koko ajan maassa. Toisen kepin Topi nosti heti, mutta toisen nostamisesta piti huomauttaa.
Lopuksi vielä leikin saalistusleikkiä Topin kanssa kahdella lelulla. Koira ryntäili lelujen perässä ja lopuksi rentoutui. Tein vielä lenkin peltojen ympäri Topin ja Tempon kanssa.