17.5 Torstai

Eilen olin Topin kanssa ensin viestitreeneissä ja sen jälkeen Bh-treeneissä. Viesti alkaa sujua niin kuin pitääkin. Topi the Tollo juoksee matkat taakseen vilkuilematta määrätietoisesti pisteiden välillä. Nyt määräänpää ei ole näkyvissä, vaikka paikka onkin vielä tuttu ja turvallinen. Lelu + ruokapalkkaus näyttää toimivan. Hyvältä näyttää. Vähitellen lisäämme odotusaikaa + häiriötä matkan pysyessä saman pituisena.

Viestin jälkeen menin Bh-treeneihin. Tulimme Topin kanssa paikalle ajoissa, ja päätin ottaa paikallaoloharjoituksen. JES, koira pysyi paikallaan koko harjoituksen ajan, noin 5 min. rauhallisessa viretilassa. Ensimmäinen kerta uramme aikana!!!

Olisi kannattanut lopettaa treenit tähän, mutta... jäin vielä ohjattuihin treeneihin. Kouluttaja ei ollut mihinkään osasuoritukseemme tyytyväinen; koira seurasi vinossa, ei istunut tarpeeksi nopeasti, höpisin liikaa, mutten kehunut tarpeeksi, en reagoinut riittävän nopeasti koiran toimintaan.. Näillä taidoilla kouluttajan mukaan pääsisimme juuri ja juuri Bh-kokeesta läpi, mutta pitemmälle taitomme eivät riittäisi. Tosi positiivista palautetta... Lopuksi kouluttaja sanoi, että muista palkita ja kehua koiraa. Koirakin oppii nopeammin positiivisesta palautteesta!! Hillitsin itseni, enkä sanonut, että koulutettavakin oppisi paremmin saadessaan positiivista palautetta. Niin ja käteni eivät heilu riittävästi seuraamisliikkeessä! Menetän pisteitä koesuorituksessa! Onneksi paikallaolo oli sujunut hienosti, enkä antanut kouluttajan kommenttien pilata iltaani.