18.4.07 keskiviikko
Lumien sulattua jälkitreenit alkoivat. Topille tuntui tauko tekevän hyvää. Se on rauhoittunut ja jäljestää tarkemmin. Metsäjäljellä on makupaloja vähennetty , niitä on vain joka 10 -15 askel. Jäljen pituus on ollut noin 150 - 200m. Peltojälki on vielä kohellusta. Topi menee jälkeä pitkin, mutta vauhdikkaasti. Nyt pitäisi opettaa kepit. Ajattelin, että naksun kanssa voisi opettaa Topin merkkaamaan kepit. En tiedä olisiko hyvä idea. Täytyy miettiä..
Viestissä olemme päässee jo aika pitkään matkaan, niin kuitenkin, että koira näkee molemmat.Viesti lajina on koiralle vaikeampi, koska sen täytyy tottua erilaisiin häiriötekijöihin, joita täytyy harjoitella. Pikku hiljaa etenemme, niin että Topille tulee ensin varmuus ja sitten vasta lisätään vaikeutta.
Ihan vain pikkuinen ongelma on, ettei aika tahdo riittä kaikkeen koirien kanssa touhuiluun. Pitäisi kai laittaa lajit tärkeysjärjestykseen..

Hyviä uutisia!
Tempo voi jo paremmin. Kortisoonihoidon ja kahden fysioterapian jälkeen koira alkaa taas muistuttaa omaa itseään. Olin tänään sen kanssa tokotreeneissä ja koira toimi iloisesti ja innokkaasti. Tempolla taitaa ola edessään loistava tokoura!