Tiistai 6.3.07

Illalla olin Topin kanssa TSAU:n epävirallisissa agi-kioissa. Niissä meni kaikki pieleen.
1. virhe = annoin sen riehua lelunsa kanssa, mikä vain nosti viettiä/ virettä. Koira alkoi haukkua minulle, enkä saanut sitä hiljaiseksi.
2. virhe = en osannut oikein ajoittaa lämmittelyä suhteessa kisasuoritukseen.
3. virhe = minua alkoi hermostuttaa Topin riehunta ja haukkuminen , sekä se etten saanut sitä rahoittumaan. Ilmeisesti agi itsessään nostaa viettiä niin paljon, ettei leluilla revittely ole oikea tapa tai sitten en osaa tehdä asiaa oikein.
4. virhe= hallissa sisällä ollessamme sain koiran lopulta rahoittumaan. Yksi koira oli ennen meitä menossa radalle. Silloin radalta karkasi koira räyhäämään Topille. Topi alkoi riehua, ja silloin meidän piti mennä radalle. Me molemmat olimme hermostuneita, ja se näkyi ysteistyössämme.

Se mitä tulimme harjoittelemaan kisoihin eli kontaktit onnistuivat, koira teki ne niin kuin oli harjoiteltu. Oli vaikea olla tyytyväinen onnisutmiseen, kun niin moni asia oli mennyt pieleen.
Minun pitäisi olla kylmän rauhallinen eikä antaa minkään asian häiritä keskittymistä. Ensi viikonlopun kisoissa täytyy keskittyä pitämään koira rauhallisena vaikka kolinatölkin avulla ja itse kesittyä pysymään rauhallisena. Lisäksi tavoitteena on hyvät kontaktit.