Lauantai 27.1.07

Työpäivän jälkeen lähdin koirien kanssa lenkille ja päätin yhdistää siihen häiriö tokotreenit. Menimme läheiseen puistton ja siellä treenasimme tokoa. Ihmisiä kulki pyörillä, koiria ulkoili lähistöllä ja lapset luistelivat, vieraita ääniä ja ihmisiä koko harjoituksen ajan.

Topille tuottaa vaikeuksia pitää katsekontaktia yli 10 askelta, kun häiriöitä ympärillä. Sain kolme kertaa onnistumaan 10 askeleen hyvän seuraamisen. Perusasentoa treenattiin taas. Kymmenestä kerrasta kahdeksan oli hyvää, aika mainio onnistumisprosentti. Topilta hyvä suoritus, kun tietää kuinka häiriöherkkä koira on. Lisäksi treenasimme paikallaoloa  niin, että heittelin palloa ja riehuin lelun kanssa ympärillä. Koira pysyi maassa!!! Aika ei ollut pitkä, mutta tosi hieno suoritus. Koira saikin mahtavat makupalat ja kehut. Tällaisen nopeasti reagoivan koiran kanssa täytyy treenata pienissä paloissa ja harjoitus sellaseksi, että tulee paljon onnistumisia. Hyvältä näyttää .

Tempon kanssa jatkoin takapalkkauksen harjoittelua ja kaukokäskyjen harjoittelua. Nyt harjoittelin maahan ja istu käskyjä lyhyinä sarjoina ja takapalkkauksella. Vielä täytyy treenata liikkeistä siirtymisiä niin etteivät etujalat liiku.Tempon kanssa tavoitteena on mennä tokokisoihin, alkukesästä.Nyt se osaa uusista liikkeistä noudon. Työn alla kaukokäskyt, luoksetulosta pysähtyminen.

Olen todennut parhaaksi tavaksi tällaiset pienet usein toistuvat harjoitukset. Koirien motivaatio säilyy ja silloin saa palkattua usein.