Tammikuun 25. 2007

Näillä sivuilla on tarkoitus kertoilla puuhastelustani koirieni Tempon (Schipperke)ja Topin (Belgianpaimekoira, tervueren) kanssa.

Olin tänään hallilla kolme tuntia treenaamassa sekä agilitya että tokoa. Olin aivan jäässä, kun pääsin kotiin.

Topi: Harjoittelimme kontaktiesteitä. Tekniikkana on, että koira pysähtyy sekä ylönousu että alastulo kontaktilla, ja vain luvalla liikkuu eteenpäin. Olen käyttänyt opetuksessa  ja palkkauksessa naksua. Topi on häiriöherkkä koira, joten opetuksen pitää edetä tosi rauhallisesti ja saada paljon onnistuneita harjoituksia. Sain tänään viisi onnistunutta suoritusta. Häiriönä minä liikuin eteenpäin, ja koiran piti pysyä paikallaan. Tavoitteena on, että koira osaa kontakti, kun lähdemme Ouluun kisaamaan maaliskuun alkupuolella. Lisäksi harjoittelimme erilaisia keppikulmia. Niissä riittää vielä työmaata.

Tokossa harjoittelimme perusasentoa ja seuraamista. Tokossa palkkaan lelulla ja aina taaksepäin. Topi pyrkii tosi herkästi eteenpäin muutenkin. Kännökset sujuivat tosi mallikkasti ja koira keskittyi, vaikka lelu oli häiriönä kädessäni koiran yläpuolella. Tavoitteena on suorittaa bh-koe huhtikuussa.

Topi on  aina valmis toimintaan, ja itseään pitää jarrutella, ettei treenaisi liikaa.

Pakkasten mentyä aloitan paikkalolon tehostetun treenaamisen.

Tempo harjoitteli kontaktiesteiden itsenäistä suorittamista. Koiralta selvästi puuttuu itseluottamusta suorittaa itsenäisesti. Se vaatii hurjasti kannustusta ja kehuja. Lisäksi Tempokin harjoitteli itsenäisiä keppejä ja keppikulmia. Se lähtee kepeille, jos vien sitä aktiivisesti eteenpäin. Jos jään taakse, ei koiralla riitä rohkeutta mennä eteenpäin.

Tokossa harjoittelimme takapalkkausta. Se on ensiaskel kaukokäskyjen harjoitteluun. Tempohan on ollut jo alokas-luokan kisoissa, ja seuraavana tavoitteena on avoimen-luokan kisat.